Foreslår å holde lensmannskontorene stengt to av fem dager

VIL HOLDE ÅPENT: Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt forteller at han vil holde løftene han ga til kommunene om å holde tjenestestedene åpne minst tre dager i uka.

VIL HOLDE ÅPENT: Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt forteller at han vil holde løftene han ga til kommunene om å holde tjenestestedene åpne minst tre dager i uka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politimester Steven Hasseldal lovte i desember at lensmannskontorene i Nittedal og Nes ikke skulle legges ned. Nå anbefaler en arbeidsgruppe å holde åpent kun tre dager i uka.

DEL

I forslaget om hvilke lensmannskontorer som skulle beholdes kom det i fjor fram at både Nittedal, Lørenskog og Nes skulle legges ned.

Etter en stor mobilisering av lokalbefolkningen – spesielt i Nes – ble det lovet at tjenestestedene skulle ha tilnærmet samme bemanning fram til 2020.

Nå anbefaler en intern rapport fra arbeidsgruppen rundt nærpolitireformen i Øst politidistrikt at begge tjenestestedene skal holde dørene lukket to av fem dager i uka.

– Føler meg lurt

Onsdag ble Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen intervjuet av NRK Østlandssendingen.

– Jeg føler meg lurt. Vi er blitt lovet tilnærmet samme bemanning fram til 2020. Åpningstiden er for lav for å kunne håndtere politiets hverdag for vår befolkning, sier hun til kanalen.

Følger ikke anbefalingen

Så sent som i august var politimester Steven Hasseldal på besøk hos lensmannskontoret på Nes. Ifølge Raumnes uttalte han da at det var opp til prosjektgruppa å finne ut hvilke dager tjenestestedet på Årnes skulle holde åpent.

Han ville da ikke ta stilling til om det ble tre eller flere åpningsdager i uka.

Til NRK forteller politimesteren at han ikke vil gå tilbake på tidligere lovnader.

– Arbeidsgruppen har i sin rapport lagt til grunn det de mener er den beste disponeringen av ressursene i sin helhet, men dette rokker ikke ved vår lovnad om at det skal være tre åpningsdager, sier Hasseldal og fortsetter:

– Lovnaden ligger fast, det kan kommunene være sikre på.

Fakta

Slik blir nye Politi-Romerike:

  • Skedsmo politistasjonsdistrikt: Skedsmo, Rælingen, Lørenskog (eget tjenestested). 130.968 innbyggere.
  • Ullensaker politistasjonsdistrikt: Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum. 53.794 innbyggere.
  • Eidsvoll lensmannsdistrikt: Eidsvoll, Hurdal og Nes (eget tjenestested). 48.267 innbyggere.
  • Aurskog-Høland lensmannsdistrikt: Fet, Sørum, Aurskog-Høland og Rømskog. 45.964 innbyggere.

Artikkeltags