Gå til sidens hovedinnhold

Partydop-eksplosjon: – Vi er i en kritisk fase

Artikkelen er over 3 år gammel

Antall partydop-beslag økte i første halvår.

Antall beslag av partydopet MDMA er 14 prosent høyere i første halvdel av 2018 enn på samme tid i fjor. Samtidig blir flere narkotiske stoffer stadig sterkere.

Dagbladet siterer Kripos' narkotika og dopingstatistikk for første halvår i 2018. Ifølge rapporten er det beslaglagt rundt 19.000 tabletter og omtrent fem kilo MDMA-pulver og krystallinsk materiale.

Rapporten trekker fram at produktene har generelt høy renhet, og at det er en faktor som gir en betydelig større risiko for overdose. Det samme gjelder for kokain, som ifølge Kripos har en gjennomsnittlig styrkegrad på 66 prosent. Det er den høyeste siden 2002.

Flere av beslagene er gjort av tollvesenet, der stoffet er bestilt på det «mørke nettet».

– Vi er i en kritisk fase nå. Det er en formidabel økning, sier senioringeniør Elisabeth Drange i Kripos' seksjon for narkotikaanalyse til Dagbladet.

Hun trekker også fram at beslag av GHB har økt med 25 prosent i forhold til fjoråret. I 2017 var økningen i beslag på hele 37 prosent sammenlignet med året i forveien.

Til tross for økningen i MDMA og GHB falt det totale antallet narkotikabeslag i fjor for fjerde år på rad. Da ble det registrert 25.230 saker. Det er over 6.000 færre enn i toppåret 2014.

(©NTB)

Les også

Beslagla to kilo partydop i leilighet

 

Kommentarer til denne saken