– Det ser ut som om det blir all-time high

REKORD: Diplom-Is i Nittedal har aldri solgt flere is i mai enn i år. FOTO: SCANPIX

REKORD: Diplom-Is i Nittedal har aldri solgt flere is i mai enn i år. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Salget av is, øl og vann har eksplodert i den overraskende og vedvarende mai-varmen.

DEL

Med temperaturer opp mot 30 grader og stekende sol fra skyfri himmel øker salget av is og kald drikke til nye høyder.

Diplom-Is, melder om skyhøye mai-tall.

– Det ser ut som om blir det rekordmåned for mai, en all-time high faktisk. Vi jobber nå tre skift og alle står på for å få isen ut og det er utrolig morsomt, sier markedsdirektør Anne Borgen Sturød i Diplom-Is til NTB.

Hun forklarer at issalget eksploderte da gradestokken gikk over 20 grader. Når det begynner å nærme seg 30 grader går flere og flere over fra fløteis til den mer leskende saftisen.

Nabo til Diplom-Is i Nittedal er Ringnes bryggeri. Der meldes det om utkjøring av øl og mineralvann i fulle skift. Fra gigantens sentrallager på Gjelleråsen og i Trøndelag kjøres det ut drikkevarer av alle slag i høyt tempo.

– Været blir fulgt tett hos oss nå for å gi prognoser over kommende salg. Pent vær er godt vær for Ringnes. Vi har gjerne et par slike uker på sommeren, så det har kommet tidlig i år. Vi får håpe det varer, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til NTB.

Han forklarer at salget av øl gjerne øker med en gang varme utetemperaturer melder seg. Men ølsalget følger ikke gradestokken hele veien til topps, men stabiliserer seg når det blir så varmt at det er fint å sitte utendørs.

Salget av vann derimot, bare øker på i samme takt som varmegradene.

– Vannsalg kan doble seg fra den ene uken til den andre, så det kan være ganske mye trøkk der, sier Bruusgaard. Han legger til at salget av brus er ganske stabilt og ikke gjør veldig store utslag selv om det blir varmere enn ventet. (©NTB)

Artikkeltags