Minst 50 mister jobben i Brønnøysundregistrene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De to neste årene kommer mellom 50 og 60 ansatte i Brønnøysundregistrene til å miste jobben, skriver Klassekampen.

DEL

De ansatte fikk beskjeden av direktør Lars Peder Brekk fredag. 50 til 60 ansatte tilsvarer rundt 13 prosent av de ansatte i registeret.

Direktør Lars Peder Brekk sier at Brønnøysundregistrene befinner seg i en alvorlig økonomisk situasjon, men vil ikke gå i detalj på hvor mange som kommer til å miste jobben.

– Vi har presentert en skisse over mulige utfall, men vi må avvente statsbudsjettet på mandag før vi kan si noe endelig, sier han til avisa.

– For et lokalsamfunn som Brønnøysund, er det veldig dramatisk at 60 arbeidsplasser skal forsvinne så plutselig. Et tilsvarende tall i Oslo ville vært 6.000 arbeidsplasser, sier leder for NTL Brønnøysundregistrene, Kjell Mathisen, til avisa.

Han sier at årsakene til at Brønnøysundregistrene har havnet i økonomisk trøbbel blant annet er at regjeringen siden 2014 har kuttet budsjettet til etaten med totalt 20 millioner kroner, at de jobber med å utvikle et felles saksbehandlingssystem, som medfører store omstillingskostnader, og at etaten neste år flytter registeret inn i nye lokaler med økte leiekostnader.

Brønnøysundregistrene, som er direkte underlagt Nærings- og handelsdepartementet, har som formål å utvikle og drifte digitale registre.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken