Klarer ikke å øke overskuddet til tross for utlånsvekst

Banksjef Siri Berggreen. (Foto: Benjamin A. Ward/Lillestrømbanken)

Banksjef Siri Berggreen. (Foto: Benjamin A. Ward/Lillestrømbanken) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lillestrømbanken merker den harde konkurransen.

DEL

– Banken har god utlånsvekst i første kvartal. Veksten kommer både på bedrift- og personmarked. I en periode med stigende markedsrente, opplever banken noe press på inntjeningen som følge av midlertidig lavere rentenetto, sier banksjef Siri Berggreen i Lillestrømbanken i en pressemelding.

Regnskapet for årets første kvartal viser inntekter på 39 millioner kroner – rundt 800.000 mer enn i samme periode i fjor.

Overskuddet etter skatt endte på 10,7 millioner kroner, ned tre millioner kroner fra første kvartal 2018. Større tap på utlån enn i fjor bidrar til resultatnedgangen.

– Nivået på problemlån er redusert siste 12 måneder med 30,3 millioner kroner, men det er opp 4,1 millioner kroner siste kvartal. Nivået er lavt, mener Berggreen, som ser veldig lyst på framtiden på bankens vegne.

Banken har for første gang i sin historie en forvaltningskapital, summen av utlån og innskudd, på over 10 milliarder kroner.

Optimist

– Vi lever i en region som er attraktiv og det gjør at det er all grunn til å se lyst på framtiden. Vi vet at vi som region vil få vekst nesten uansett hva vi gjør og det er derfor viktig at vi utvikler regionen sammen. Det må bygges både boliger og næringsliv, vi må utvikle gode tilbud, tjenester og fysiske fasiliteter, bygge omdømmet som bosted og næringssted, gjennom kultur og identitet. Vi må ha kultur for vekst, basert på tillit, samarbeid, optimisme, risikovilje og sterk identitet. Lillestrømbanken vil være med å bidra til en attraktiv region for framtiden, slår hun fast.

En undersøkelse banken har gjennomført lokale næringsdrivende viser også optimisme for egen lønnsomhet i 2019. Mer enn to av tre svarte at forventer økt lønnsomhet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken