Gå til sidens hovedinnhold

Rekordår etter Lefdal-sammenslåing

Artikkelen er over 3 år gammel

Elkjøp har passert 12 milliarder i årsomsetning.

Omsetning har økt med 1,2 milliarder siden forrige årsoppgjør.

– Vi har lagt bak oss et fantastisk år, med kraftig vekst i omsetning, økt driftsresultat og økning i markedsandeler, slår administrerende direktør i Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen, fast i en pressemelding.

Omsetningen det siste året endte på 12,03 milliarder.

Sammenslåingen av Elkjøp og Lefdal tidlig i 2018 er en av forklaringene på veksten (Elkjøp opererer med regnskapsår fra april til april, red.anm.), men kjeden opplever også en generell vekst i salget. Det er særlig salget av gamingutstyr, store TVer, mobiltelefoner og DAB-radioer som vokser kraftig.

– Det er også svært gledelig å se at de tidligere Lefdal-kundene har blitt med videre etter sammenslåingen, sier Tønnesen.

Tønnesen, som er fra Rælingen, kan presentere rekordtallene etter sitt første år som kjedens toppskef i Norge. Da RB snakket med ham tidligere i år tegnet han et bilde av en bransje med knallhard konkurranse om kundene.

– Generelt sett er prisene veldig lave i Norge, og det er selvsagt viktig å være konkurransedyktig på det området. Like viktig tror jeg imidlertid det er å være god på service og kompetanse. Kundene må være trygge på at vi holder det vi lover. Det er jo dessuten blitt slik at kundene kan skaffe seg stadig mer kunnskap om varene våre på nettet, og vi må hele tiden jobbe med å sørge for at våre medarbeidere vet minst like mye som dem, sa han da.

Blant trendene i markedet er at nordmenn generelt handler større og dyrere, ifølge Tønnesen.

– «Folkestørrelsen» på TV blir stadig større, og vi ser at vi selger stadig mer 65- og 75-tommers TV-er. Samtidig har også mobiltelefoner til over 10.000 kroner har kommet på markedet, sier han.

Elkjøp-statistikken avslører også at vi bruker mer penger enn før på treningsprodukter.

– Vi ser en økning i 21 prosent i snittpris på puls- og smartklokker, sier Tønnesen.

Kommentarer til denne saken