Fare for Felleskjøpet-streik

Kløfta  20160712.
Hvite og rosa rundballer på Nedre Ramby ved Kløfta i Akershus. Mange bønder over hele landet kjøper rosa rundballeplast fra Felleskjøpet og støtter dermed brystkreftforskning.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Kløfta 20160712. Hvite og rosa rundballer på Nedre Ramby ved Kløfta i Akershus. Mange bønder over hele landet kjøper rosa rundballeplast fra Felleskjøpet og støtter dermed brystkreftforskning. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Spekter og ansatte i Felleskjøpet Agri møtes mandag hos Riksmekleren. Blir ikke partene enige om årets lønnsoppgjør, går 352 ansatte ut i streik.

DEL

Selgere, butikkselgere, kundekonsulenter og logistikkplanleggere ved 37 avdelinger av Felleskjøpet Agri, samt Grønt Maskin, går ut i streik dersom det ikke blir enighet mellom partene ved midnatt natt til tirsdag.

Felleskjøpet Agri bytter arbeidsgiverorganisasjon fra Spekter til NHO. I den forbindelse krever Negotias medlemmer å sikre rettigheter som i dag er regulert i tariffavtalen.

– Bedriften har ikke engang villet se på vårt krav om å sikre tariffrettighetene. Vi kan ikke akseptere at disse nulles ut fordi arbeidsgiveren bytter organisasjonstilknytning. Dette er en viktig sak som betyr svært mye for våre medlemmers betingelser, sier hovedtillitsvalgt Gard Henriksen i en pressemelding.

Kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes i Spekter sier til Landbruk24 at det er beklagelig at de ikke har klart å komme til enighet med YS, slik de klarte med de andre fagforeningene i Felleskjøpet.

– Vi ser nå fram til en konstruktiv mekling, hvor målet til Spekter og Felleskjøpet er å få til løsninger som er gode for både de ansatte og virksomheten, sier hun.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken