Gå til sidens hovedinnhold

15 oppsagte Elkjøp-ansatte tapte i retten

Artikkelen er over 2 år gammel

15 oppsagte Elkjøp-ansatte får ikke stå i jobbene sine inntil det er endelig avgjort om oppsigelsen deres er lovlig eller ikke.

Det er klart etter at tingretten har støttet begjæringen fra Elkjøp om at de oppsagte må fratre sine stillinger senest 16. november. Det er frifagbeveglse.no som melder dette.

– Dommen fra tingretten blir anket. Den sendes trolig allerede i dag, sier Pål Aronsen, leder i Oslo Transportarbeiderforening til nettstedet.

Bråket startet for alvor i sommer da de lageransatte aksjonerte med streik og vant fram med et krav om å bli tilknyttet grossistoverenskomsten. Elkjøp tilbød andre tariffavtaler, noen som ville gi lavere kostnader for selskapet. Da Elkjøp til slutt gikk med på grossist-løsningen gjorde de det samtidig klart at den nye avtalen ville bli så dyr at den ville kunne føre til oppsigelser.

Oppsagte lagerarbeidere går til sak mot Elkjøp og krever å få beholde jobben 

Og slik gikk det; i midten av september varslet Elkjøp at de kom til å legge ned egen distribusjonsdrift og at 45 ansatte dermed mister jobben. 15 av de ansatte som er sagt opp bestrider oppsigelsene.

Firfagbeveglse.no skriver at Elkjøp har vunnet spørsmålet om å la de oppsagte få stå i stillingene sine inntil videre fordi retten finner det sannsynlig at de 15 også vil tape saken om ulovlig oppsigelse.

Kommentarer til denne saken