Gå til sidens hovedinnhold

Solgte hovedkontoret

Artikkelen er over 4 år gammel

Felleskjøpets hovedkontor i Depotgata i Lillestrøm er solgt.

Det er nettsted Estate som melder om eiendomssalget, og at det er Pareto Eiendomsfellesskap II som er kjøperen. Eierskiftet har skjedd i flere trinn. I forbindelse med utviklingen av bygget i 2012, fikk Felleskjøpet en opsjon i leiekontrakten på å kjøpe eiendommen. I 2014 kjøpte Linstow eiendommen, vel vitende om opsjonen. Nå tar Felleskjøpet i bruk opsjonen og kjøper eiendommen fra Linstow. Samtidig tegner Felleskjøpet en ny lang leiekontrakt på 20 år pluss opsjoner og videreselger eiendommen til Pareto Eiendomsfellesskap II. Alle transaksjonene er gjort som selskapssalg, skrtiver Estate.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Depotgata 22 er på 6300 kvadratmeter.

Eier mye

– Vi er veldig glade for at vi har kommet i mål med denne prosessen. Vi har samlet mange konsernfunksjoner i bygget i løpet av de to og et halvt

Les også

Rir grønn bølge i Lillestrøm

årene vi har vært her, og de ansatte er fornøyd med bygget. Lokaliseringen er sentral og veldig god med jernbanen rett ved. At bygget er tegnet av Snøhetta, gir oss også mye, sier konsernsjef John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri til Estate, og legger til at salget også er begrunnet med at å eie hovedkontor ikke er en del av Felleskjøpets kjernevirksomhet.

Felleskjøpet satser likevel på eiendom, men da i form av butikker, verksteder og produksjonslokaler. Selskapet eier rundt 200 eiendommer landet rundt.

Les også

Obs satser millioner

Les også

Salget til topps – fortjenesten til bunns

 

Kommentarer til denne saken