Gå til sidens hovedinnhold

Bygger nytt bilanlegg for Bertel O. Steen

Artikkelen er over 2 år gammel

Veidekke-selskapet Norske Stålbygg AS skal bygge Bertel O. Steens nye bilanlegg i Lørenskog.

Det er Bertel O. Steen Eiendom AS som har inngått kontrakten med Norske Stålbygg AS om bygging av det nye anlegget i Solheimveien 11-15, skriver Bertel O. Steen i en pressemelding torsdag.

Det 7.950 kvadratmeter store bygget skal huse alle bilmerkene til Bertel O. Steen og være et signalbygg for bil- og eiendomskonsernet. Bygget skal overleveres i 4. kvartal 2019. Kontrakten har en verdi på 128 millioner kroner.

Les også

Bygger nytt for 500 millioner

 

Samarbeidet tidligere

Bertel O. Steen Eiendom AS har siden 2015 styrket satsingen på å utvikle egne prosjekter, og har økt eiendomsporteføljens verdi med 50 prosent til fire milliarder kroner.

Les også

Bertel O. Steen dobler innen eiendom

Nå settes spaden i jorda for et signalbygg i Lørenskog. Byggestart blir i august 2018. Estimert byggetid er 14 måneder, og bygget skal stå ferdig mot slutten av 2019.

Som entreprenør for prosjektet har selskapet valgt Norske Stålbygg, etter en grundig vurdering av flere entreprenører.

– Vi har god erfaring med Norske Stålbygg fra tidligere, sier Øivind Solbakken, konserndirektør Bertel O. Steen Eiendom AS.

Han viser til at selskapet ble benyttet i forbindelse med byggingen av Bertel O. Steens nye anlegg i Sandefjord.

– I tillegg var Norske Stålbygg den mest kreative av tilbyderne, og viste også størst engasjement inn mot samspillsfasen. Vi ser på dem som en profesjonell samarbeidspartner med høye ambisjoner på våre vegne, sier Solbakken.

Målestokk for øvrige anlegg

Norske Stålbygg AS' nisje er design, prosjektutvikling og oppføring av næringsbygg i totalentreprise.

– Dette prosjektet er et resultat av en samspillsfase der både byggherre og entreprenør har jobbet sammen mot en felles målsetning. For oss er det en tillitserklæring å bli valgt igjen som samarbeidspartner av Bertel O. Steen Eiendom, sier daglig leder Terje Kaasa Larsen i Norske Stålbygg.

Bertel O. Steen Eiendom har en klar vekststrategi og eier nå over 20 bilanlegg. Det nye bygget vil få en sentral rolle som målestokk for de øvrige anleggene, der kunde- og miljøfokus står sentralt.

Bygget etableres foran bilkonsernets hovedkontor på Lørenskog og skal være et utstillingsvindu for alle konsernets bilmerker; Mercedes-Benz, smart®, Kia, Peugeot, DS og Citroën. Det nye anlegget får et butikkareal på 5.820 kvadratmeter, kundesenter med kafe/kantine på 1.130 kvadratmeter og kontor/møterom på 1.000 kvadratmeter.

Kommentarer til denne saken