Innfører totalforbud mot vanning: – Helt nødvendig

FORBUDT: Innbyggerne i Ullensaker og Nannestad får ikke vanne hagene sine med slange eller spreder.

FORBUDT: Innbyggerne i Ullensaker og Nannestad får ikke vanne hagene sine med slange eller spreder. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ullensaker og Nannestad oppfordrer innbyggerne til å redusere vannforbruket. Kommunene innfører samtidig totalforbud mot vanning.

DEL

Ullensaker kommune innfører totalforbud mot vanning med slange eller spreder. Det melder kommunen på sine egne hjemmesider.

Totalforbudet gjelder også i nabokommunen Nannestad og innføres med umiddelbar virkning. På Nannestads kommunes nettsider opplyses det om at kommunen vil gjennomføre kontroller for å sjekke at forbudet overholdes.

– Det er helt nødvendig å innføre et totalforbud mot vanning. Vi oppfordrer alle til å spare på vannet, og vi har tro på at innbyggerne våre klarer å redusere vannforbruket sitt, sier Leiv Ommund Knutson, enhetsleder i Nannestad kommune, i en pressemelding.

Overtredelser av forbudet registreres, mens gjentatte brudd på restriksjonene kan føre til plombering av utekraner.

Tidligere i sommer ble det innført hagevanningsrestriksjoner i Ullensaker og Nannestad, men vannforbruket i kommunene har likevel økt. I kombinasjon med tørken innebærer det at Ullensaker og Nannestad strammer inn restriksjonene.

– Vi har hatt tørke i en lang periode. Det betyr at folk vanner mer enn vanlig, og vi har mindre vann enn normalt. Det gir oss utfordringer med vannforsyningen, forklarer enhetsleder Per Even Johansen i Ullensaker kommune.

Forbudet varer fram til ny informasjon blir gitt. Kommunenes innbyggere varsles via SMS, på kommunenes nettsider og på Facebook.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken