Opphever vanningsforbudet i to kommuner

– Nå har vi nesten full magasiner.

DEL

Siden i sommer har det vært krisetilstander i særlig Nannestad og i Ullensaker når det gjelder vanntilførsel. I et styremøte i Univann – som leverer vann til begge kommunene – i ettermiddag, ble kommunen rådet til å oppheve vanningsrestriksjonene overfor innbyggerne.

– Vi har nesten fulle magasiner nå. Det betyr at vi har anbefalt kommunen å oppheve restriksjonene. Vi er tilbake på normalen, sier Jostein Skjefstad, daglig leder i Univann til rb.no.

Ullensaker kommune har sendt ut følgende melding til innbyggerne sine:

Kommunens vannreserver har økt betydelig den siste uken. Magasinreservene i Store Elsjø, Råsjøen og Bjertnessjøen nærmer seg normalnivå. Vanningsforbudet i Ullensaker oppheves dermed med øyeblikkelig virkning.

– Det har vært noen tøffe måneder for Ullensakers innbyggere. Jeg retter en stor takk til våre innbyggere som har vært tålmodige og forståelsesfulle, sier ordfører Tom Staahle

Ullensaker kommunes nye vannbehandlingsanlegg ved Hurdalssjøen skal stå ferdig i 26. november. Det nye anlegget vil gi en sikker og stabil vannkilde for 80–100 000 innbyggere.

Ordfører Hans Thue i Nannestad sier til RB at de vil gå ut med opphevelsen til innbyggerne torsdag.

– Dette er fantastisk og svært gledelig for oss og for innbyggerne. Tryggheten er tilbake. Nå tåler vi hendelser igjen, sier han til rb.no onsdag kveld.

Artikkeltags