Dropper anmeldelse etter at vann på mistenkelig vis ble borte

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var i forrige uke at Nannestad kommune gikk ut på sine hjemmesider og mistenkeliggjorde innbyggere etter at vann ble borte.

DEL

Kommunen skrev på sine hjemmesider at de trodde vanntyver hadde koblet seg på det kommunale vannforsyningsnettet i området Trugstad/Fagerli.

Drikkevannet skal også ha blitt forurenset, mente kommunen.

– Nede i en kum ble det observert at noen hadde tilkoblet seg brannventilen for å hente ut vann. Det å koble seg til kommunal vannledning på denne måten påfører kommunens innbyggere en unødig helserisiko, og er uakseptabelt. I tillegg henter man ut vann fra ledningsnettet uten å betale for det, og overlater regningen for vannet til resten av kommunens innbyggere, skrev Bente Huseby, virksomhetsleder kommunal drift, på nettsidene.

Kommunen skrev at de trodde det dreide seg om fylling av gjødselspreder eller sprøyteaggregat.

Tirsdag kveld kommer derimot meldingen om at en anmeldelse ikke er lenger er aktuelt.

– Etter drøftinger internt i kommunen har vi besluttet å ikke anmelde saken, sier Huseby til Eidsvoll Ullensaker Blad som først omtalte saken.

– Kommunal drift er svært opptatt av vannsikkerhet og vi gjentar at det er uakseptabelt å koble seg til kommunens ledningsnett, da dette kan påføre kommunens innbyggere en unødig helserisiko. Kommunal drift står også fast på at dersom lignende tilfeller blir avdekket i kommunen framover, vil de bli anmeldt.

Artikkeltags