Gå til sidens hovedinnhold

Dette er årets nye mobiltelefoner

Artikkelen er over 3 år gammel

En dings som er med deg overalt, alltid, bør være den rette for deg. Vi har testet de nye toppmodellene fra mobilprodusentene.

I februar sto produsentene på rekke og rad på Mobile World Congress for å vise fram de seneste og beste av de kommende mobiltelefonene. Siden den gang har Lyd & Bildes testpanel ventet spent på å få legge hendene på dem i virkeligheten. De første dukket opp i april, mens den siste kom i juni. Her kan du lese vår vurdering av hvilke som er verdt pengene.

Eldes med verdighet (Karakter: 5)

Det er nok få som står og veier mellom en iPhone og en Android-mobil. De fleste har valgt leir for lengst. Det er interessant å se hvor godt Apple iPhone 7 Plus henger med konkurrentene. Ytelsen er best, skjermen er helt OK, og kameraet duger bra. Derimot begynner den store rammen rundt skjermen å se foreldet ut. Noe ryktet sier det skal bli gjort noe med på neste modell …

Pluss

Tåler vann og støv. Utrolig ytelse. Både vidvinkel og teleobjektiv.

Minus

Dyr hvis du skal ha mye minne. Trenger adapter for hodetelefoner. Måtelig batteritid.

Pris: 8800 kr

For lite, for sent (Karakter: 4)

HTC U Ultra er produsenten HTCs beste mobil på lenge, men det er for lite og for sent. Ved første øyeblikk er det riktignok mye å bli begeistret over her. Den store skjermen, den gnistrende baksiden og det utmerkede kameraet. Men baksiden er vel følsom, og man må bruke ytterst uvanlige hodetelefoner med USB-C-tilkobling. Mobilens største ulempe er imidlertid at den ble lansert for sent. Med alle konkurrentenes lanseringer av spennende nyemodeller er det plutselig åpenbart at den ikke når opp til de siste og beste på markedet.

Pluss

Meget fiffig ekstraskjerm for notater. Bra ytelse. Kameraet er nå i toppklasse.

Minus

Intet hodetelefonuttak. Følsom glassbakside. Forrige generasjons prosessor.

Pris: 7300 kr

Versting med potensial (Karakter: 5)

Huawei P10 Plus er en påtakelig oppgradering fra forgjengeren. Den har en større og betydelig mer høyoppløst skjerm, mer minne og lagring, samt at den i det minste er sprutsikker. Naturligvis har den også bedre ytelse og bedre selfie-kamera. På papiret har den også bedre kamera, men dessverre drar programvaren med problemer ned. Forhåpentlig blir det bedre etter at Huawei har sluppet en oppdatering.

Pluss

Lekker glitrende design. Bra batteri og hurtiglading. Ytelse i toppklasse.

Minus

Fast montert batteri. Ikke vanntett. Middelmådig skjerm og lydkvalitet.

Pris: 8000 kr

Sjenert, men imponerende (Karakter: 5)

LG kaster ut alle dumme gimmicker, og satser på en bra, hederlig mobil. Bare to håndfaste ting skiller seg ut: Den store skjermen som er dobbelt så høy som bred, med HDR-sertifisering for en høykvalitativ filmopplevelse. Samt de doble kameraene der man foruten normal linse også får vidvinkel. Ellers har mobilen en design som ikke skiller seg ut fra mengden. Den er ikke den raskeste, og batteriet holder passe lenge. Vi savner det litt ville LG, med eksotiske materialer og uvanlige løsninger.

Pluss

Vann- og støvsikker, ifølge IP68. Ekstra vidvinkelkamera. Stor bredbildeskjerm.

Minus

Forrige generasjons prosessor. Ganske gjennomsnittlig design. Fast batteri.

Pris: 7200 kr

Samsungs store revansj (Karakter: 6, BEST I TEST)

Samsung Galaxy S8+ viser hvor skapet skal stå. Med en front som er nesten helt dekket av skjermen og de myke linjene, er det vanskelig ikke å bli forført. Galaxy S8+ er også den raskeste mobilen for tiden. Kameraet er ikke like revolusjonerende som på S7, men holder den likevel fortsatt på tronen. Prisen er høy, så du kan vurdere S8 hvis du er fornøyd med mindre skjerm.

Pluss

Meget lekkert utseende. Fantastisk skjerm og utmerket kamera. Lynrask ytelse.

Minus

Dårlig plassert fingeravtrykksleser. Assistenten imponerer ikke.

Pris: 8500 kr

Monsterskjerm og slow motion (Karakter: 5, SPESIELT ANBEFALT)

Sony Xperia XZ Premium er en orgie i den siste og beste teknikken. 4K-skjermen med dens økte fargerom er spektakulær. Kameraet er det raskeste vi har testet, og slow motion-videoen er virkelig imponerende. Bildene er også av god kvalitet. Lyden er meget bra, og mobilen er virkelig lynrask. Noen kan irritere seg over de brede kantene rundt skjermen, og at den blanke baksiden drar til seg fingeravtrykk. Bortsett fra det er dette en mobil som gjør alt bra.

Pluss

4K-skjerm med HDR. Spektakulær slow motion-video. Bra lyd. Fantastisk ytelse.

Minus

Kantete design og brede skjermkanter. Fingeravtrykksmagnet. 4K sluker strøm.

Pris: 7500 kr

Kommentarer til denne saken