Gå til sidens hovedinnhold

Ta grep – få bedre dekning

Artikkelen er over 5 år gammel

Ekspert hjelper deg med mobilsignalene der du bor, jobber og reiser.

Først og fremst er det viktig å vurdere om om du bør bytte til en nyere mobil.

– Det har skjedd enormt mye med dekningen bare de siste par-tre årene. Stadig flere har tilgang til 4G-nettet, men har du en eldre mobilmodell, er det sannsynlig at den ikke støtter alle såkalte frekvensbånd som vi bruker i 4G-utbyggingen, det vil si 800, 1800 og 2600 MHz frekvensbånd, sier sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

– Det samme gjelder nettbrett. Er mobilen eller nettbrettet eldre enn ett år, er det verdt å sjekke om akkurat denne modellen har full støtte for 4G. Dette kan du spørre mobilforhandleren din om. Har du et eldre SIM-kort, bør du i tillegg sjekke om det støtter 4G, føyer han til.

Det er dessuten viktig å plassere mobilen riktig i bilen.

– Det sier seg selv at mobilen din lettere får tak i signalene hvis den er plassert over dashbordet enn hvis den ligger i vesken eller hanskerommet. Dette handler dessuten om sikkerhet. I nyere biler kan du koble telefonen på høyttalerne. Enkelte bilmodeller har integrerte mobiltelefoner med ekstern antenne. Det gir selvsagt langt bedre dekning, sier han.

Ruteren din må dessuten være montert på riktig sted.

– Hvis flere vil ha tilgang på nettet, for eksempel på hytta, kan du investere i en egen trådløs mobilruter. Det er viktig at du plasserer ruteren der signalene er best. Ta den med deg rundt i huset og sjekk om den bør stå mot nord, sør, øst eller vest. Det ser du enkelt ved å se på signalindikatoren på ruteren, forklarer Amundsen. (ANB)

 

Kommentarer til denne saken