Gå til sidens hovedinnhold

– Det er mye vi kan lære av dere

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er viktig for oss at en indisk statsministerkandidat får se hva Norge kan levere av tjenester og produkter innen grønn transportsektor.

Det sier direktør i Oslo Renewable Energy and Environment Cluster (OREEC), Mali Hole Skogen som denne uka hadde besøk den indiske statsministerkandidaten Rahul Gandhi.

Han gjestet Kunnskapsbyen for å lære om teknologien som har gjort Osloregionen ledende innen grønn mobilitet.

– Det er mye vi kan lære av Norge, sa statsministerkandidaten.

– Vi ble veldig gira når vi fikk forespørselen fra den Norske Ambassaden i New Deli om å ta imot Gandhi, Hole Skogen.

Les også

Kjeller 2023 skal utvikles: 12 studenter har fått kremjobben

Hun forteller videre at med den posisjonen Norge har med å være ett verdensledende marked for nullutslipps-transport, er det viktig å promotere regionen.

Ser mot Norge

Ifølge Skogen vender indiske myndigheter seg stadig oftere mot Norge for å finne løsninger.

OREEC ønsket særlig å vise frem de norske bedriftene som kan være med å levere nye grønne løsninger og teknologi til India.

Les også

Det nye senteret kostet 260 millioner kroner – målet de har satt er hårete

– Vi ønsket å bygge en bro, og den broen er nå bygd. Vi har fått vist frem mye av det vi kan levere av forskjellig teknologi. Både når det gjelder el-biler, hydrogen og lagring av CO2 i den prosessen, i tillegg til software, sier Skogen.

– Jeg kom til Norge for å se på hvordan dere løser utfordringene her. Jeg ser at Norge er en nasjon som ser langsiktig på utfordringene, sier Gandhi som understreker at India er et stort land som har utfordringer knytet til mobilitet.

– Dere har en interessant måte å se på ulike utfordringer. India er mye større, og kulturene er helt forskjellig, men jeg mener det er mye vi kan lære av Norge.

El-bilfordeler

Han peker spesielt på el-bilfordelene. Selv om Norge og India har forskjellige mobilitetsutfordringer, mener han løsningene kan være de samme.

– Det er veldig interessant å se hva dere gjør, og hva dere gjør annerledes. Det ble snakket mye om elektriske biler og mobilitet. Man får et bilde av hvordan fremtiden kan se ut, sier han.

– Det er mye Norge og India kan gjøre sammen. Dere har mye teknologi, og en måte å tenke på som kan være nyttig for oss.

Fakta

  • Oslo Renewable Energy and Environment Cluster (OREEC) er et nettverk som består av 95 bedrifter og partnere som jobber sammen med myndigheter, vitenskapelige institusjoner og privat næringsliv innen fornybar energi og miljø i Osloregionen.
  • OREEC er organisert som en egen avdeling i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Fakta

  • Rahul Gandhi er politiker i fjerde generasjon fra Nehru-Gandhi familien.
  • Han er tidligere statsminister, Indira Gandhis barnebarn og leder i dag Kongresspartiet sammen med sin mor, Sonia Gandhi.
  • Kongresspartiet er for tiden Indias viktigste opposisjonsparti. Det er forventet at Gandhi vil være opposisjonens statsministerkandidat i det kommende valget i 2019.

Kommentarer til denne saken