Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Dro til Jessheim etter MC-drapet

Artikkelen er over 3 år gammel

To menn på 28 og 34 år er tiltalt for MC-drapet på Vettre i Asker i fjor. Fem andre er tiltalt for trusler, skjuling av spor eller medvirkning til kroppsskade.

Konflikter knyttet til MC–klubben Rock Machine på Jessheim skal stå sentralt i saken.

Søndag 22. januar i fjor ble en 31 år gammel mann funnet drept i sin egen leilighet i Asker. Åstedet var blodig og bar preg av det som skal ha vært en voldsom slåsskamp.

Dagen etter meldte to menn på 28 og 34 år seg for politiet. Siden har de sittet varetektsfengslet siktet for drapet, men det er først nå riksadvokaten har tatt ut tiltale. Mennene har ikke erkjent straffskyld for drap.

Ifølge tiltalen ble fornærmede oppsøkt av sju menn hjemme hos seg selv omkring klokken 15, bare seks timer før drapet. Flere av dem var iført klær som viste tilknytning til den nedlagte MC-klubben Rock Machine MC. Da fornærmede viste seg i vinduet, skal flere ha ropt ting som «kom ut» og «er du feig?», og dessuten truet med å knuse ruten med en stein.

Les også:

Ny MC-klubb etablert på Romerike: – De har potensial til å utøve vold

Drapsjakt i lokal MC-klubb

Asker-drapet kan ha sammenheng med MC-konflikt

VG: Pågrepet på Romerike etter drap i Asker 

Bakgrunnen for hendelsen skal ha vært at fornærmede, som nylig var blitt kastet ut av MC-klubben, hadde truet med å sprenge klubbhuset deres med håndgranat.

 

Falske navn

Da de to MC-medlemmene som nå er tiltalt for drap, kom tilbake klokken 21 på kvelden, tok de seg inn i leiligheten. Ifølge tiltalen holdt 34-åringen mannen nede, mens 28-åringen gikk løs på ham med en vektstang. Fornærmede døde av omfattende hodeskader.

Etter drapet kjørte et annet MC-medlem de to gjerningsmennene til Jessheim og ga dem nye klær, slik at de kunne kvitte seg med de blodige klærne de hadde på seg, ifølge tiltalen. En sprayflaske med vaskemiddel ble brukt til å vaske blod fra bilen.

På kvelden sjekket mennene inn på Comfort Hotel Runway på Gardermoen under falske navn. Dagen etter bestemte de seg for å oppsøke politiet.

Trusler og medvirkning

De fem andre mennene som var med på å oppsøke fornærmedes hus i forkant av drapet, er tiltalt for trusler. Tre av dem er tiltalt for medvirkning til grov kroppsskade fordi de oppfordret til eller godkjente at de drapstiltalte dro tilbake til fornærmede på kvelden.

Fire av de fem er også tiltalt for å ha bidratt med frakt eller å ha fjernet sentrale bevis i saken, som er berammet til å begynne 6. november i Asker og Bærum tingrett.

I oktober i fjor ble Rock Machine MC i Norge lagt ned etter flere år med mye kriminalitet. MC-klubben hadde på det meste rundt 25 medlemmer og tre avdelinger på Østlandet.

Kommentarer til denne saken