Rettet drapstrusler mot Hussaini – rettssaken utsatt etter polititabbe

UTSATT FOR DRAPSTRUSLER: En mann i 40-årene mente at AUF-leder Mani Hussaini burde bli henrettet på Akershus festning. Tirsdag skulle han møte i retten, men nå er rettssaken utsatt etter feil fra politiet.

UTSATT FOR DRAPSTRUSLER: En mann i 40-årene mente at AUF-leder Mani Hussaini burde bli henrettet på Akershus festning. Tirsdag skulle han møte i retten, men nå er rettssaken utsatt etter feil fra politiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Rettssaken mot mannen i 40-årene som skal ha rettet drapstrusler mot AUF-leder Mani Hussaini er utsatt.

DEL

Ifølge NRK møtte ikke den tiltalte mannen opp i Lofoten tingrett. I tillegg var saken satt opp uten meddommere på grunn av en saksbehandlingsfeil hos politiet. Saken må nå omberammes.

I fjor skrev mannen i 40-årene på facebookgruppa «Fedrelandet viktigst» blant annet at Hussaini «bør tas til Akershus festning og avrettes som man gjør med landssvikere».

Han skal også ha skrevet flere nedsettende karakteristikker av AUF-lederen fra Jessheim.

Politiet ba om tips

Politiadvokat Malin Albertine Kristensen hos politiet i Nordland sier det er viktig at folk tipser om den typen saker. I dette tilfellet har politiet reagert med et forelegg, som tiltalte nektet å godta. Derfor går saken til tingretten.

– Det er reagert med en bot på 15.000 kroner, men mannen har ikke vedtatt denne. Da går saken til retten og det vil bli lagt ned påstand om en noe høyere bot, sier Kristensen til kanalen.

– Glad det fanges opp

AUF-lederen mottar hundrevis av hatmeldinger i året, og sier han er glad for at de groveste fanges opp av politi og rettsvesen.

– Jeg er en forkjemper for ytringsfrihet, men det er også en lovmessig grense for hva du kan si. Når du truer andre mennesker på livet er det ulovlig, og det er derfor denne saken har havnet i retten, sier han.

Rettssaken finner sted tirsdag.

Artikkeltags