Finale fredag: En treningsleir i kreativitet og nyskaping

TIL FINALEN: Med bidraget «Den gylne omvei» fikk disse elevene fra Hammer skole plass i fylkesfinalen i Lillestrøm førstkommende fredag:  Jakob Waagsether Mathisen, Makka Illasovna Salsajeva, Christian Ziming Wang, Kristin Amalie Midttun og Hans Petter Storrø. Foto: Lørenskog kommune

TIL FINALEN: Med bidraget «Den gylne omvei» fikk disse elevene fra Hammer skole plass i fylkesfinalen i Lillestrøm førstkommende fredag: Jakob Waagsether Mathisen, Makka Illasovna Salsajeva, Christian Ziming Wang, Kristin Amalie Midttun og Hans Petter Storrø. Foto: Lørenskog kommune

Av

En idé som garantert vil skape «wow-effekt» stakk av med seieren da 8.-klassinger i Lørenskog skulle tenke nytt om turisme i hjembygda.

DEL

Elevene på 8. trinn i Lørenskog kommune hadde sist uke innovasjonscamp.

Her får elevene et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Oppdraget blir gitt av en bedrift eller organisasjon fra privat eller offentlig sektor.

Ideer til turisme

Elevene jobber med oppdraget i grupper på 3-6 elever og presenterer løsningen for en jury som kårer en vinner ut fra gitte kriterier.

Hver skole sender en finalist til regionsfinalen, som finner sted i Lillestrøm kultursenter 1. desember.

Tema for årets innovasjonscamp var nyskapende ideer til turisme i Lørenskog.

8. klassingene på Hammer ungdomsskole hadde mange spennende prosjektbeskrivelser.

Nyskapende møteplass

Etter en innledende juryering hvor 21 forsalg ble vurdert, var det klart for finale med totalt seks prosjekter.

De ulike lagene skulle presentere sine ideer foran alle 8.-klassingene.

Lagene ble vurdert på både idé, engasjement, realisme i prosjektet og fremføring.  

På Hammer ungdomsskole presenterte vinnerne en iøynefallende møteplass for Romerike som garantert vil skape både arbeidsplasser og «wow-effekt» for de som kommer kjørende.

Fakta

  • Innovasjonscamp er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene på Nedre Romerike (SNR) og Ungt Entreprenørskap Akershus.
  • Innovasjonscamp er utviklet for elever i ungdomsskolen med fokus på kreativitet og nyskaping.
  • Elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling, som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom.
  • Oppdraget blir gitt av en bedrift eller organisasjon fra privat eller offentlig sektor.
  • Elevene jobber med oppdraget i grupper ca. 5 elever og presenterer løsningene for en jury, som kårer en vinner ut ifra gitte kriterier.
  • Innovasjonscamp skal stimulere til økt kreativitet, bedre evne til samarbeid, økt evne til organisering og arbeidsfordeling, styrket mot til å lære gjennom å prøve og feile, samt høyere bevissthet om informasjonsinnhenting økt kjennskap til ulike presentasjonsteknikker.

Artikkeltags