Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det klart hvem investoren er

Artikkelen er over 4 år gammel

Stein Erik Hagen går inn med milliardsum i Lørenskog Vinterpark.

Romerikes Blad var først ute med å fortelle om planene for verdens største og Norges første innendørs skihall på Ødegården like ved Lørenskog stasjon i august 2012.

Les også

Nykommerens melding til fansen: – De kan være mer optimistiske nå

I januar ble det klart at Selvaag og Lørenskog Vinterpark har inngått en intensjonsavtale med en investor som kjøper seg inn i det som skal bli verdens største innendørs skihall.

Fredag denne uka kunne Dagens Næringsliv fortelle at investoren er Stein Erik Hagen.

– Stein Erik syns dette er spennende, sier Nils Selte til avisen.

Fredag signerte han avtalen på vegne av Stein Erik Hagens selskap Canica.

Selte forteller at det har vært en modningsprosess over lang tid, og at Hagen og eierne ble involvert en stund før jul

Les også

Har funnet medinvestor til Skihallen – trolig byggestart til våren

– Deretter har det gått ganske fort framover. Det er definitivt et engasjement.

Cancia går inn med 42 prosent av finansieringen i prosjektet. Henrik Baumann, går inn med åtte prosent gjennom Baumann Invest.

Ifølge Dagens Næringsliv er begge investorene spesielt opptatt av eiendomsutviklingen, men de ser også på skihallen som et spennende tilbud.

– Det vil være med på å sikre interessen for vinter og skiidrett i en tid hvor den naturlige snøen blir mer og mer mangelvare i østlandsområdet, sier Baumann til Dagens Næringsliv.

Fakta

  • Skihallen på Ødegården i Lørenskog blir med sine 50.000 kvadratmeter en av verdens største innendørsarenaer – med løyper og traseer for både langrenn, snowboard, freeski og alpint.
  • Hallen vil blant annet inneholde to kilometer med langrennsløyper fordelt på tre nivåer i taket og under bakken, en 505 meter lang og 100 meter bred alpinbakke med en helning på opptil 38 prosent og en terrengpark med forskjellige rails, blåparkhopp og big jump.
  • Heisene vil ha en kapasitet på inntil 3.000 skikjørere i timen.
  • Anlegget vil være åpent 365 dager i året, og vil ifølge utviklerne bli tilrettelagt for både barne- og voksne – enten de konkurrerer i verdenstoppen, trener til Birken aller bare ønsker å kose seg i bakkene.
  • I tillegg til Skihallen, er planen at Lørenskog vinterpark skal inneholde både et nytt kompetansesenter for vintersport og et eget vinterakademi der det legges til rette for studieplasser og egnede lokaler til aktuelle virksomheter. Det er også planer om både konferansehotell, serveringssteder og butikker – samt en næringsklynge relatert til kulde, vinter og snø.
  • Skihallen skal også inneholde en egen vindtunnel, som blir selskapet iFly sitt første prosjekt i Skandinavia.
  • Skihallen AS eies av Lørenskog Vinterpark AS, som igjen er et selskap i Selvaag-gruppen. Selvaag står også bak den pågående utbyggingen av Lørenskog stasjonsby rett ved Skihallen.
  • Selve skihallen har en kostnadsramme på en halv milliard kroner, mens Lørenskog vinterpark samlet sett er anslått å koste tre milliarder.

Les mer om skihallen:

Les også

Snart starter byggingen: Nå spør de deg om råd

Les også

Vil ha idrettsskole i vinterparken

Les også

Skihall-ja fra aller høyeste hold

Kommentarer til denne saken