Gå til sidens hovedinnhold

Buss for tog og stengte veier: I pinsehelga skal 700 tonn betong på plass under jernbanelinja

Artikkelen er over 2 år gammel

Togtrafikken stanser opp i drøyt to døgn når en 700 tonn tung undergang til 100 millioner kroner skal transporteres inn under skinnegangen.

I pinsehelga kommer den på plass, den nye undergangen som skal ta både bilister og myke trafikanter fra Lørenskog stasjon til Ødegården og Lørenskog stasjonsby.

Selve kulverten på 20x13 meter er bygget på et riggområde ved Marcus Thranes vei, bare 100 meter fra stedet der den skal stå.

 

Kolossen i jern og betong veier 700 tonn, og skal kjøres inn under jernbanen med et dertil egnet spesialkjøretøy.

– Alt har gått etter planen så langt, men det er jo i helga den virkelige prøven skal stå! konstaterer en spent prosjektleder Jan Erik Petersen.

Les også

Skal flytte 700 tonn på 48 timer

Én og en halv time ekstra

Totalt blir det et opphold i togtrafikken på 49,5 timer i løpet av helga – og det et omfattende arbeid skal utføres i løpet av disse drøyt to døgnene.

– Det er mye fjell som skal sprenges og kjøres bort før selve kulverten kjøres inn søndag morgen og vi kan etterfylle masse og legge skinnene tilbake på plass, slår prosjektlederen fast.

Les også

Da kantina ble stengt for fjerde gang hadde Taxi Depot fått nok …

Bebørte naboer er varslet om de omfattende og til dels støyende arbeidene.

I utgangspunktet lå det an til et brudd i togtrafikken på 48 timer, men dette avbrekket er nå altså forlenget med én og en halv time.

Les også Terningkast 4

Tar ikke helt av

– Vi er glade for det, og det reduserer jo også usikkerheten litt, sier Jan Erik Petersen.

Dette er hovedtrekkene i det som skal skje fra togtrafikken stanses helt lørdag morgen til den igangsettes igjen mandag klokka 09.30:

  • Lørdag kl. 08.00: Kapping av togskinner, sprengning av fjell og utkjøring av masser.
  • Søndag kl. 04.00: Innkjøring av kulvert, varer ca. to timer.
  • Fortløpende fram til togtrafikken starter igjen mandag: Tilbakefylling av masser, etablering av overbygning, skinner, kjøreledninger, kabler etc.

– Vi er imidlertid ikke helt ferdige med dette. Det vil være vedvarende og kompletterende arbeider også etter at sporene er på plass og togene går igjen. Dette arbeidet vil fortsette fram til høsten, understreker Petersen.

Shuttlebuss og stengte veier

Som følge av arbeidet med undergangen blir Haneborgveien og Ødegårds vei stengt fra fredag 18. mai klokka 18.00 til tirsdag 22. mai klokka 06.00.

Det blir skiltet omkjøring via Lørenskogveien og Luhrtoppen til Ødegårds vei og via Marcus Thranes vei og Nordahl Griegs vei til Haneborgveien.

Det vil være åpent for gående og syklende gjennom området, men av sikkerhetshensyn vil eksisterende undergang for gangtrafikk til og fra Lørenskog stasjonsby være stengt.

Kommunen opplyser at det blir satt opp en shuttlebuss som vil gå kontinuerlig fra stasjonsbyen/Ødegårds vei til/fra Lørenskog stasjon og med et stopp i Marcus Thranes vei, og dette vil bli skiltet særskilt.

 

Fra Lørenskog stasjon blir det buss for tog i pinsehelga.

Du finner mer info både på Lørenskog kommunes hjemmeside og på Facebook.

Kommentarer til denne saken