Gå til sidens hovedinnhold

Hovedmann i Lime-saken dømt til ni års fengsel

Artikkelen er over 2 år gammel

Rettssaken har kostet 78 millioner kroner bare i forsvarere.

En 41 år gammel mann er dømt til ni års fengsel i den omfattende Lime-saken.

Til sammen 13 personer har stått tiltalt for menneskehandel, organisert kriminalitet og flere brudd på arbeidsmiljøloven, utlendingsloven og ligningsloven.

Påtalemyndigheten ba om 13 års fengsel for den hovedtiltalte Sajjad Hussain (41). Hussain ble frikjent for flere punkter i tiltalen, men dømt for langt flere.

De øvrige tiltalte er familiemedlemmer og forretningspartnere av ham. Hussain var selv til stede under opplesningen av dommen i Oslo tingrett fredag, men åtte av de medtiltalte var ikke til stede.

Rettssaken startet i Oslo tingrett 20. januar 2016. Helt siden aktoratet la ned sine påstander om straff 21. november samme år, har tingrettsdommer Yngvild Thue skrevet på dommen. Opplesningen i Oslo tingrett startet fredag formiddag klokken 10 og vil pågå hele dagen.

Den omfattende dommen er på 1.100 sider, mens merknadene er på 980 sider. Dommen er enstemmig, opplyser tingrettsdommer Thue.

Ifølge tiltalen går forholdene helt tilbake til 2010, men det var først høsten 2014 politiet slo til i en koordinert razzia mot 20 butikker i Oslo, Akershus og Vestfold.

Saken er omtalt som norgeshistoriens største menneskehandelsak, men er også blitt kjent for å ha strukket svært langt ut i tid, noe både aktorat og rett er blitt kritisert for.

Statsadvokatene Geir Evanger og Peter Johansen har ført saken for påtalemyndigheten. Til sammen 29 forsvarsadvokater har representert de 13 tiltalte, blant dem en rekke av landets mest profilerte advokater. Karen Randi Forbrigd har forsvart den hovedtiltalte 41-åringen.

Les også

Monica er så lei av køen at hun flytter: – Før lo vi av de som hadde kø-trøbbel

Les også

Vil etablere ny superskole: Politikerne sier JA

 

Kommentarer til denne saken