To ledere i Norgesgruppen siktet i Lime-saken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

To ledere i Kjøpmannshuset, som er eid av Norgesgruppen, ble mandag siktet i Lime-saken for medvirkning til alvorlig arbeidslivskriminalitet.

DEL

De to er siktet for medvirkning til falsk forklaring til offentlig myndighet, medvirkning til dokumentforfalskning og hvitvasking, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen mener politiet at de to siktede har hatt kjennskap til mye av den alvorlige kriminaliteten som skal ha pågått i Lime-kjeden over flere år.

– Arbeidslivskriminalitet er en stor utfordring for samfunnet og svært komplekst å etterforske. Vi tar dette på alvor, og prioriterer å etterforske denne typen saker, sier politiadvokat Andreas Lund.

9. september 2014 ble Lime-kjeden raidet av politiet. I alt 13 personer ble tiltalt for omfattende menneskehandel, sosial dumping, skattesvik og andre former for økonomisk kriminalitet. Rettssaken ble avsluttet i desember 2016, kraftig forsinket, og dom er ikke ventet før nærmere sommeren.

De to siktede lederne avviser straffskyld.

– De siktede stiller seg uforstående til at de har begått kriminelle handlinger. De har i flere år samarbeidet tett med politiet for å bidra til etterforskningen av Lime-saken. Dette vil de fortsette med for å besvare spørsmål politiet måtte ha, sier Kjøpmannshusets toppsjef Ole Christian Fjeldheim i en uttalelse, ifølge DN.

(©NTB)

Artikkeltags