Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne skadd etter eksplosjon i Lillestrøm: – Hele veggen og alle rutene er knust

Artikkelen er over 3 år gammel

En kvinne ble fraktet til Ullevål sykehus etter eksplosjonen i lokalene til Life Technologies i Lillestrøm. Nitrogen skal ha vært en av årsakene til eksplosjonen.

– Vi fikk melding om en eksplosjon i Svelleveien på Dynea. Der er det en bedrift som lagrer en del kjemikalier. Vi er på stedet med flere enheter, opplyser Espen Stabell ved Øst 110-sentral til Romerikes Blad kort tid etter eksplosjonen som fant sted i bedriftslokalene til legemiddelbedriften Life Technologies i Svelleveien ved Dynea i Lillestrøm.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.36 onsdag ettermiddag, og det ble raskt klart at alle som oppholdt seg på stedet hadde kommet seg ut av bygget.

Etter at brannvesenet hadde gjennomsøkt lokalene, ble det konkludert med at det ikke er fare for ytterligere eksplosjoner.

– Kvinne skadd

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tom Sandberg, opplyser at en kvinne pådrå seg splint- og kuttskader som følge av eksplosjonen. Det ble også meldt om at hun hadde fått i seg noe røyk.

Kvinnen ble raskt fraktet til Ullevål sykehus hvor hun blir tatt hånd om av helsepersonell.

– Hun gikk selv ut av bygningen. Jeg har ikke fått tilbakemelding fra sykehuset, så skadeomfanget er foreløpig uklart, sier operasjonsleder Erik Loe.

Life Technologies' administrerende direktør Hanne-Sofie Pederse ønsker ikke å utdype tilstanden til den skadde kvinnen, men opplyser at kvinnen i hvert fall ikke er livstruende skadet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nitrogen skal være en av årsakene

Innsatsleder i brannvesenet på stedet, Arild Baarlid, forteller til Romerikes Blad at det er snakk om store skader på bygget.

– Det har vært en eksplosjon som har ført til at hele veggen og alle rutene er knust.

Sannsynligvis har eksplosjonen skjedd i en pumpe som har forbindelse til nitrogen.

– De tror det dreier seg om eksplosjon i en pumpe. Hvorfor det har skjedd skal krimteknikere finne svaret på, men vi vet at nitrogen var en av årsakene. Andre ting kan være varmen eller problemer med pumpen, sier Baarlid.

Brannvesenet tok seg inn med røykdykkere, brannslanger og måleinstrumenter for kjemikalier. Alle kjemikalier ble sperret av før brannvesenet tok seg inn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Innsatsleder Mari Kristiansen forteller at eksplosjon skal ha skjedd i andre eteasje i bygget.

– Det er et 1,5 ganger fem meter stort hull i veggen som har blåst ut.

Det er også trykkbølgen fra eksplosjonen som skal ha gitt kvinnen skader.

Politiet har brukt dagen på å snakke med vitner. Arbeidstilsynet og teknikere skal ta seg inn i bygget torsdag for å finne svar på hva som har skjedd.  Området vil forbli avsperret inntil videre, opplyser politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Må ta hånd om de ansatte

Life Technologies' administrerende direktør Hanne-Sofie Pedersen forteller at bedriften jobber med å få oversikt over situasjonen og skadeomfanget

– Vi skal ivareta menneskene som ble utsatt for eksplosjonen og de øvrige ansatte, sier hun til Romerikes Blad.

Pedersen vil foreløpig ikke uttale seg om hvilke konsekvenser eksplosjonen vil få, men ansatte på stedet forteller at driften er stoppet inntil videre.

– Fokuset er nå de ansatte og den skadde, forteller produksjonsleder Anne Haugland.

Etter eksplosjonen ble det slått full alarm på industriområdet i Svelleveien. Administrasjonsansatte Romerikes Blad har snakket med forteller at det er vanlig prosedyre, og at politi og brannvesen rutinemessig ble varslet.

Selv hørte verken administrasjonsansatte eller turgåere i området noe til eksplosjonen.

– Jeg registrerte ingenting unormalt før det plutselig kom kjørende flere ambulanser og brannbiler, forteller en turgåer RB snakket med.

Som Romerikes Blad tidligere har skrevet, er legemiddelbedriften Life Technologies i Lillestrøm kjent for produksjon av de magnetiske kulene «Ugelstadkulene» som brukes i både diagnostikk og kreftbehandling.

 

Kommentarer til denne saken