Gå til sidens hovedinnhold

Egor Filipenko anker promilledommen til lagmannsretten

Artikkelen er over 5 år gammel

LILLESTRØM: – Han har ikke kjørt bilen.

(Nettavisen): Danseprofil og «Skal vi danse»-dommer Egor Filipenko fra Lillestrøm anker dommen på 30 dagers fengsel og en bot på 52.500 kroner, det melder Dagbladet.

Fredag ble han dømt i Nedre Romerike tingrett errer at han skal ha fyllekjørt og havnet i grøfta med 2,38 i promille på Strømmen i Akershus i januar i år.

Filipenko har hele tiden erkjent at han var beruset, men at han aldri kjørte bilen. Dette er grunnen til at han nå har bestemt seg for å ta saken til neste skritt i rettssystemet - lagmannsretten.

- Han ikke har kjørt bilen, og av den grunn mener han at han ikke skal domfelles. Det er grunnen til at vi anker, sier Filipenkos forsvarer, Reidar Steinsvik, til Nettavisen.

LES OGSÅ:

Vitne meldte ifra

Retten var ikke i tvil om at 28-åringen i sterk beruselse satte seg bak rattet på en firmabil han disponerte, og kjørte den i grøfta på Strømmen i Akershus natt til 25. januar i år.

Det var et bekymret vitne som tilkalte politiet da hun så at Filipenko satte seg inn i bilen for å kjøre. Da hun vitnet i retten beskrev hun hvordan 28-åringen kjørte noen få meter før han havnet i naboens hage.

Fredagens dom vil ikke få konsekvenser for Filipenkos TV 2-jobb, opplyser kanalen til Nettavisen.

Mildere enn aktors påstand

Da politiet kom til stedet, fant de danseren like ved bilen med bilnøklene i jakkelomma. Han ble arrestert på stedet.

Da en av de to politibetjentene vitnet i retten, omtalte han Filipenkos beruselse som noe av det høyeste han hadde sett.

Aktor i saken, Tone Riksen, ba i retten om 36 dagers fengsel for Filipenko, men retten har gitt en noe mildere straff.

– Påtalemyndigheten har anført som straffskjerpende omstendighet at kjøringen i dette tilfellet endte med utforkjøring. Retten bemerker imidlertid at hendelsen skjedde midt på natten uten andre personer til stede, og at det ikke er snakk om mer enn noen få meters kjøring, skriver dommeren.

– Brutalt mye alkohol

28-åringen erkjenner at han hadde høy promille, men nekter for at han kjørte bilen i grøfta.

Han var på jobbfest i sin ferske jobb som bilselger, og hevdet i retten at han ikke kan skjønne at han skulle ha satt seg inn i bilen for å kjøre.

– Jeg hadde spist lite den dagen. Det var mye shotting den kvelden, og det er noe av det siste jeg husker, sa Filipenko da han forklarte seg om kvelden.

– Husker du hvor mange enheter du inntok den kvelden, ville dommeren vite.

– Nei, det var brutalt mange.