Gå til sidens hovedinnhold

– Altfor mange som sitter alene

Inviterer til julefeiring på hytta

Artikkelen er over 5 år gammel

Lillestrøm: Blogger Benedicthe Bjerke håper å kunne glede noen som gruer seg til jul.

Sammen med samboeren Egor Filipenko, kjent fra «Skal vi danse», har Benedicthe Bjerke denne julen bestemt seg for å invitere noen som ikke har noen å feire jul med til julefeiring på hytta deres.

På bloggen sin By Benedicthe, skriver Bjerke: «Jeg tenker tanken hvert år, men det blir med det, hvor inderlig trist det er at det er så ufattelig mange som gruer seg til julen mens vi går og gleder oss. Dette er jo ikke greit, hvorfor åpner ikke flere hjemmene sine slik at de rundt oss kan nyte julekvelden slik som vi gjør».

– Vondt å tenke på

I år vil Bjerke gjøre mer enn å tenke tanken.

– Jula er den beste tiden på året, med masse varme, kjærlighet og god mat. Men det er så mye grusomheter i verden, og i år kjenner jeg det enda mer på kroppen hvordan mange har det, forteller hun til Romerikes Blad.

– Det er altfor mange som sitter alene, og det gjør vondt langt inn i hjertet å tenke på det. Vi er så bortskjemte og godt vant, at vi alle kan by litt mer på oss selv til de som ikke er like heldige.

– Vil åpne vårt julehjem

Bjerke har derfor spurt leserne sine om det er noen som kjenner noen som hadde trengt å dele julen med noen.

«I alle fall håper jeg at vi kan gjøre en persons jul litt bedre og hadde vi hatt en kjempe stor fjellhytte skulle vi virkelig tatt med mange flere. Vi vil gjerne åpne vårt julehjem til en som kanskje skulle være alene og gjør ett hjerte varmt denne julen».

Bjerke og Filipenko er bosatt i Lillestrøm, men pleier å feire jul på hytta, som ligger ved Hamar.

De ser for seg å kunne ta imot en person, da de ikke har nok sengeplasser for en hel familie.

 

Kommentarer til denne saken