Lillestrøm Amcar-klubb venter mellom 3000 og 3500 amerikanske biler til den årlige Amcar-paraden i Lillestrøm, som arrangeres på lørdag.

Fridag kombinert med lovende værvarsel fører til at arrangørene forventer ekstra mange deltakere og enda flere tilskuere enn vanlig.

– Det har vært stor pågang på telefon de siste dagene. Vi kommer nok til å passere 3000 biler, sier Espen Hoftvedt, som er leder i Lillestrøm Amcar-klubb.

Starter 17.00

Selve cruisingen starter klokka 17.00 lørdag. Da skal bilene kjøre fra Varemessa, via Fetveien og Kjeller, til Lillestrøm sentrum. Storgata i Lillestrøm åpnes for de amerikanske bilene og blir paradegata for deltakerne.

Paraden skal være avsluttet til 23.00.

– Innen klokka 23 skal Storgata være tom for biler av hensyn til de som bor i sentrum. Paraden regner vi med at er ferdig senest en halvtime før det, sier Hoftvedt.

Forventer mange folk

Amcar-klubben samarbeider med politiet i Lillestrøm for å gjøre arrangementet best mulig for både deltakere og publikum, og klubben har vært i flere møter med Romerike Politidistrikt denne våren.

– Vi har gode rutiner for amcar-cruisingen i Lillestrøm. For sikkerheten blir det satt opp sperrebånd, i tillegg til at bilene kjører svært sakte. I morgen tar vi høyde for 17. mai-tilstander i byen, sier politiinspektør Stein Brynhildsen ved Lillestrøm politistasjon til Romerikes Blad.

Brynhildsen oppfordrer barneforeldre til å være årvåkne.

– Det er farlig hvis barn løper under sperringene og ut i gatene. Hold dere bak sperringene og drikk nok vann i varmen, anbefaler han.

– Kjør en annen vei

Busstrafikken i Lillestrøm har blitt varslet om at trafikken i sentrum vil gå sakte i sentrum lørdag ettermiddag. Det samme har uttrykningstjenestene.

Les også: Grom lyd og luksus 

Brynhildsen ber bilister som må kjøre igjennom Lillestrøm sentrum i morgen om å beregne ekstra tid. Politiinspektøren forventer ikke kaotiske tilstander, men antallet biler gjør at trafikken i sentrum kommer til å gå saktere enn vanlig.

– Dersom du ikke må kjøre gjennom Lillestrøm i morgen, anbefaler jeg å velge en annen vei rundt. Det er mitt beste råd for morgendagen, sier han.