Vant innovasjonscampen på Lillestrømkonferansen

VINNERNE: Nora Løken Midtgaard, Maria Kamp, Sina Tømte, Vivian Le og Zaniar Bayazidi.

VINNERNE: Nora Løken Midtgaard, Maria Kamp, Sina Tømte, Vivian Le og Zaniar Bayazidi. Foto:

VGS-elever fikk raus applaus for sitt innovasjonsbidrag.

DEL

Vinneren av årets Innovasjonscamp ble kåret under Lillestrømkonferansen torsdag.

– Oppgaven var å jobbe for et mer bærekraftig Lillestrøm. Det handler om å ta utgangspunkt i dagsaktuelle problemstillinger. Mye i skolen i dag handler om å lære om gårsdagen. Vi ønsker å ruste dem for framtida, sier Petter Skottland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap i Akershus som arrangerer Innovasjonscampen.

Idyll

Juryen har bestått av representanter fra Kunnskapsbyen Lillestrøm og Business Lillestrøm, og hadde valgt seg ut to finalister til å presentere sine prosjekter for deltakerne under Lillestrømkonferansen torsdag.

Forsamlingen kåret gruppa bak «Lille Strøm» som vinnerne, der ideen var å plassere plater på bakken som kunne generere strøm mellom Lillestrøm stasjon og Lillestrøm bussterminal. Gjennom å simpelthen tråkke på platene, vil man via bevegelsesenergi kunne produsere små mengder strøm.

– Da får Bane NOR mulighet til å lage strøm de kan bruke i sykkelhotellet. Dette er en investering som vil fremme Lillestrøm som en by for bærekraft og innovasjon, uttalte gjengen fra scenen.

– Hvordan kom dere fram til denne ideen?

– Vi begynte å idemyldre masse. Så var det en som så at sånne plater hadde blitt gjort i andre land. Så tenkte vi hvordan kan vi gjøre det i Lillestrøm, sier Nora Løken Midtgaard til RB.

Til sammen deltok 165 elever på andreåret studiespesialisering på Lillestrøm videregående skole på årets Innovasjonscamp. De fem klassekameratene synes det var veldig artig å delta, og tror ideen kan være realiserbar.

Jeg tror absolutt det. Området foran bussterminalen er jo ikke så spennende, smiler Midtgaard.

Kafé på en øy

Den andre finalisten var gjengen bak prosjektet «Idyllkafé på Nitelva», med en idé som gikk ut på å ta en øy nedenfor Norges Varemesse i bruk og lage en kafé. Øya skulle drives på solceller og ren energi, og lokale bønder og eget drivhus skulle sørge for kortreist mat.

Lederen i Ungt Entreprenørskap kaller innovasjonscampen som en treningsleir i innovasjon:

– For oss handler det mest om kompetansen elevene tilegner seg – om kreativitet, samarbeid, presentasjonsteknikk, og å gå ut av komfortsonen sin, sier Skottland.

Artikkeltags