Oppførte seg truende på stasjonen: – Han ropte at han skulle drepe folk

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 20-årene er pågrepet for å ha oppført seg truende overfor andre reisende ved Lillestrøm stasjon.

DEL

Lørdag klokka 12.10 ble politiet kontaktet av flere personer på Lillestrøm stasjon, som fortalte at en mann gikk rundt og ropte truende mot flere personer, i underetasjen mellom alle butikkene.

– Vi fikk inn flere meldinger om en mann som ropte delvis på engelsk og delvis på et språk ikke alle forsto, om at han skulle drepe folk. Han skal ha gått helt opp i ansiktet på noen, forteller operasjonsleder Erik Loe til Romerikes Blad.

Mannen skal kort tid i forveien ha kommet med et tog til Lillestrøm, hvor han også oppførte seg truende, før han gikk ned i underetasjen på stasjonen og fortsatte med den skremmende oppførselen sin.

Politiet har sikret en video fra toget han kom med.

Spørsmål om gjenstand

Ifølge operasjonslederen skal én av melderne ha ment at det så ut som mannen hadde en gjenstand i hånden.

– Men dette har ikke blitt bekreftet av flere vitner. Vi har heller ikke funnet noe ved ransaking av han. Så i den grad han eventuelt har hatt en gjenstand, vil vi kunne se i videoen om han har hatt det, forklarer Loe.

Mannen forlot etter hvert stasjonen, og ble pågrepet av politiet ved Scandic-hotellet utenfor. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

– Er mannen kjent for politiet fra før?

– Ja, det er snakk om en kjenning av politiet.

– Vil han få noen konsekvenser som følge av hendelsen?

– Han er besluttet pågrepet og anmeldes for forholdet, i utgangspunktet etter det som heter skremmende atferd, forklarer operasjonslederen.

Artikkeltags