Lekebutikk kjøpt opp

STOROPPKJØP:  Administrerende direktør Gro Svendsen og styreleder Dan Helge Bjørneset i Nordic Toy Team i Drammen har kjøpt opp ToysRUs på Strømmen Storsenter. Foto: Nordic Toy Team

STOROPPKJØP: Administrerende direktør Gro Svendsen og styreleder Dan Helge Bjørneset i Nordic Toy Team i Drammen har kjøpt opp ToysRUs på Strømmen Storsenter. Foto: Nordic Toy Team

Artikkelen er over 1 år gammel

ToysRUs på Strømmen storsenter er en av 18 lekebutikker som den siste tiden har blitt kjøpt opp av Nordic Toy Team.

DEL

Med oppkjøpet av totalt 18 nye butikker er de nå landets største leketøyskjede, heter det i en pressemelding.

– Årsaken til at vi nå vokser i et marked som mange mener er nedadgående er den lokale tilstedeværelsen og det gode kremmerskapet ute blant alle våre butikker og ansatte rundtomkring i Norge, sier administrerende direktør Gro Svendsen i Nordic Toy Team AS.

Leketøyskjeden drifter i dag leketøykjedene Kozmos (Brio), Ringo og Lekextra i Sverige. Oppkjøpet skjer i forbindelse med at selskapet Top-Toy, som eier leketøyskjedene Toys R Us og BR-leker, i desember 2018 gikk konkurs.

– Ubetydelig nedgang

Nordic Toy-sjef Gro Svendsen avviser at det å satse på leketøysbutikker er høyrisiko i disse dager.

– Jeg hører både at markedet svikter totalt og at barn ikke leker lenger. Men begge deler er feil. I hvertfall så har vi bare merket en svært utbetydelig nedgang i omsetningen i 2018, en nedgang som har sin naturlige forklaring basert på ulike trender. Netthandelen er selvsagt en sterk konkurrent, men det er jo i butikkene at de aller fleste spontankjøpene foregår og som er det eneste stedet der man virkelig kan oppleve lekene på nært hold.

Selskapet, som har hovedkontor på Gulskogen i Drammen, har vært aktiv i leketøysbransjen siden 1982.

Artikkeltags