Stella Mwangi promilletiltalt – hevder hun ble utsatt for vold

TILTALT: Artisten Stella Mwangi er tiltalt for å ha forulempet en politimann, men hevder selv hun ble utsatt for vold. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

TILTALT: Artisten Stella Mwangi er tiltalt for å ha forulempet en politimann, men hevder selv hun ble utsatt for vold. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Av

Det hevder den norske artisten overfor Se og Hør.

DEL

(Nettavisen): Artisten Stella Mwangi (32) må torsdag møte i retten for å ha kjørt i beruset tilstand, og for å ha forulempet en offentlig tjenestemann, skriver Se og Hør.

BAKGRUNN: Artist fra Romerike fyllekjørte inn i en eller flere biler midt på dagen!

Ifølge tiltalen skjedde fyllekjøringen fredag 29. september klokken 13.25. Artisten er tiltalt for å ha truffet én eller flere biler på stedet, slik at det oppsto materielle skader. Blodprøven skal ha vist at hun hadde en promille på 2,22. Prøven skal ha blitt tatt to timer etter fyllekjøringen.

Hendelsen skjedde i fjor høst, og Se og Hør erfarer at Mwangi kommer til å hevde at politiet brukte vold mot henne under pågripelsen.

– Det å gå haltende fra en politistasjon med hovne knær fra å bli slengt ned på bakken, åpne sår som blødde av å bli lagt ned i asfalten og blåmerker på både arm og rygg av å bli kneet og holdt fast, er noe av det verste jeg har opplevd, sier Mwangi til Se og hør.

Ifølge tiltalen skal Mwangi ha kjørt en bil i Oslo, til tross for at hun var påvirket av berusende eller bedøvende midler. Det skal ha endt med at hun kjørte inn i en eller flere biler på stedet, og dermed ha ført til materielle skader på bilene, skriver Se og Hør.

– Politiet tar dette til etterretning, og saken vil bli behandlet i retten torsdag. Utover dette har vi ingen kommentar, sier politiadvokat Karianne Worren ved Oslo politidistrikt, om Mwangis påstander om politivold.

I starten av mai uttalte også politiet seg om hendelsen:

– Det er tatt ut tiltalebeslutning og vi mener på bakgrunn av sakens grunnlag er bevist utover enhver rimelig tvil at hun er skyldig, sa politiadvokat Tone-Anne Stene i Oslo politidistrikt til VG den gangen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags