Markant økning i voldtektsanmeldelser på Roskilde

Roskilde, Danmark 20190701.
Campingområdet på Roskilde Festival, mandag den 1. juli 2019.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Roskilde, Danmark 20190701. Campingområdet på Roskilde Festival, mandag den 1. juli 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Foto:

Av

Det har vært en sterk økning i anmeldelser av vold og voldtekter på Roskilde-festivalen i år sammenlignet med tidligere år, ifølge dansk politi.

DEL

Fram til lørdag, som er festivalens siste dag, har politiet mottatt ti voldtektsanmeldelser alene. Det er en tredobling sammenlignet med 2018 da politiet mottok tre anmeldelser.

I tillegg har det vært 19 anmeldelser av vold og fem av tyveri, ifølge Midt- og Vestsjællands politi.

Tidligere i uken opplyste politiet at lystgass er et utbredt rusmiddel på den populære danske festivalen. Tomme lystgasspatroner er funnet flere steder på campingområdet. Dinitrogenoksid, som er best kjent som lystgass, er en fargeløs, ikke-brennbar gass som blant annet brukes som beroligende middel av tannleger og på sykehus.

Årets festival er den 49. i rekken. Den er Nord-Europas største musikkfestival med omkring 130.000 festivalgjester og 180 artister og musikknavn på til sammen åtte scener. I likhet med tidligere år er årets festival utsolgt.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags