17-åring truet på livet

MULIG VARSLER: De mistenkte trodde 17-åringen hadde tipset om det planlagte slagsmålet, og skal ha truet ham på livet. Politiet ser alvorlig på truslene.

MULIG VARSLER: De mistenkte trodde 17-åringen hadde tipset om det planlagte slagsmålet, og skal ha truet ham på livet. Politiet ser alvorlig på truslene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gutten skal ha mottatt grove trusler fra to menn.

DEL

– Det dreier seg om grove trusler mot gutten og hans familie, og det skal ha kommet drapstrusler. Politiet ser veldig alvorlig på truslene, sier politiførstebetjent Espen Sandvold i Eidsvoll lensmannsdistrikt.

Det var Eidsvoll Ullensaker Blad som først omtalte saken.

Truslene fra to menn skal ha kommet både via sosiale medier og telefonkontakt.

De mistenkte er to menn på 19 og 25 år. 25-åringen er pågrepet og siktet i saken.

– Det ser ut til at 25-åringen har vært den mest aktive parten. 19-åringen har hatt en mindre framtredende rolle og er derfor ikke pågrepet, men har status som mistenkt. 25-åringen er avhørt og 19-åringen vil bli avhørt på et senere tidspunkt, sier Sandvold.

Kjenninger av politiet

De to mennene er kjent for politiet fra før, blant annet for vold og narkotika.

– Med tanke på mennenes historikk ser vi ekstra alvorlig på saken, sier Sandvold.

Sandvold kjenner ikke til om de mistenkte har truet flere, men det vil etterforskningen vise.

– Vi ser alvorlig på avtalte slåsskamper og vold i ungdomsmiljøene. Vi er på alerten og kan ikke akseptere at noen truer folk til taushet med trusler om grov vold. Jeg oppfordrer eventuelt andre som blir utsatt for trusler til å anmelde det til politiet, sier han.

Artikkeltags