Fikk ikke fengsle siktet politimann

Forsvarer Eva-Marie Stryker og etterforskningsleder i Spesialenheten Knut Wold.

Forsvarer Eva-Marie Stryker og etterforskningsleder i Spesialenheten Knut Wold. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Pågrepet onsdag og siktet for sedelighetslovbrudd.

DEL

Ifølge Nettavisens opplysninger er den siktede politimannen i 30-årene, og han er siktet i en sedelighetssak. Den fornærmede er en mindreårig jente, men det er ukjent nøyaktig hvor gammel hun er.

Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten bekrefter overfor Nettavisen at pågripelsen skjedde onsdag, men er svært ordknapp om flere detaljer i saken.

– Jeg ønsker ikke å si mer nå, eventuelle kommentarer får komme etter fengslingsmøtet.

Retten besluttet løslatelse

Han ønsker heller ikke å si hvilket distrikt den siktede politimannen tilhører.

Spesialenheten begjærte den siktede mannen for varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud i Oslo tingrett fredag ettermiddag. Men retten besluttet å løslate mannen fordi de mener bevisforspillelsesfaren, som Spesialenheten anførte, ikke er tilstrekkelig til å varetektsfengsle.

Han er likevel ikke en fri mann, fordi Spesialenheten valgte å anke avgjørelsen.

Retten besluttet dermed at det blir såkalt oppsettende virkning, som innebærer at politimannen blir sittende varetektsfengslet inntil fengslingsspørsmålet er avgjort av Borgarting lagmannsrett.

Misbruk av stilling

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 295, som dreier seg om misbruk av stilling for å oppnå seksuell om gang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

Øvre strafferamme er seks års fengsel.

Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett skal mannen ha begått det Spesialenheten mener er et straffbart forhold i en tjenestebil i arbeidstiden.

Uavklart arbeidssituasjon

Forsvareren ønsker ikke å kommentere opplysningene om at det skal ha vært brukt tjenestebil i arbeidstiden i det politimannen er siktet for. Han har så langt vært i ett avhør, som varte i flere timer.

Nettavisen har vært i kontakt med politidistriktet politimannen skal tilhøre, men de henviser til Spesialenheten for kommentarer.

Ifølge forsvareren er hans arbeidssituasjon uavklart, og han er dermed ennå ikke formelt permittert. Politimannen har ikke en ledende stilling i politiet.

– Hvordan har din klient opplevd å bli pågrepet som politimann?

– Det er selvsagt svært belastende. Det er belastende for menigmann, og ekstra belastende når du er polititjenestemann, det er ikke til å legge skjul på det.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags