– Etterforskningen retter seg sålangt mot et konkret miljø

KNUSTE VINDUER: To av vinduene i boligens første etasje er knust. Politiet opplyser at det er skutt med finkalibret våpen mot huset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KNUSTE VINDUER: To av vinduene i boligens første etasje er knust. Politiet opplyser at det er skutt med finkalibret våpen mot huset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet mener skuddene som ble avfyrt mot et bolighus på Skedsmokorset natt til fredag kan være en del av et oppgjør i et konkret miljø.

DEL

Det opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Det er på det nåværende tidspunkt ingen pågrepne i den aktuelle saken, men etterforskningen retter seg sålangt mot et konkret miljø. Hendelsen ses på som en del av et oppgjør i dette miljøet, heter det i pressemeldingen.

– Alvorlig sak

Det var rundt klokka 03.00 natt til fredag at alarmen gikk hos politiet: Et bolighus på Skedsmokorset var beskutt med et finkalibret våpen. Politiet opplyser at det skal være snakk om et luftvåpen. Det var også kastet stein mot vinduer og utført skadeverk på en bil som sto i oppkjørselen.

Bilder fra stedet viser at to av vinduene i boligens første etasje er knust. Bilen som sto utenfor huset var fredag morgen tildekket av en hvit duk.

Ifølge operasjonsleder i Øst politidistrikt, Trond Lorentzen, bor det en familie i det utsatte huset. Han ønsker ikke å kommentere hvor mange familiemedlemmer det er snakk om, hva alderen på dem er eller om det er barn involvert. Han kan heller ikke kommentere om familien er kjent for politiet fra før.

På spørsmål om bakgrunn for hærverket sier Lorentzen at han ikke kan uttale seg om det, men at politiet «går ut bredt».

– Det er en alvorlig sak, og det er klart det er ubehagelig og svært skremmende å bli vekt av sånt, sier operasjonslederen til RB.

Han bekrefter videre at politiet har foretatt rundspørring i nabolaget. Familien er også avhørt, men politiet ønsker ikke å si noe om innholdet i det de har sagt.

Ønsker tips

Politiet opplyser videre at de er interessert i å komme i kontakt med personer som har opplysninger om observasjoner av biler og personer før og etter kl. 03.00 i området ved Skedsmokorset natt til fredag 10. mai.

Politiets tipstelefon i denne saken: 489 52 030.

Artikkeltags