Foreldre siktet etter at babyen deres døde – nå er de løslatt

REAGERER: Gunhild Lærum reagerer på behandlingen hennes klient – den siktede barnemoren – har fått av politiet.Foto: Espen Børrestuen

REAGERER: Gunhild Lærum reagerer på behandlingen hennes klient – den siktede barnemoren – har fått av politiet.Foto: Espen Børrestuen

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet opprettholder siktelsen, men har besluttet at de ikke vil begjære forlenget varetektsfengsling av foreldrene. Dermed vil de bli løslatt onsdag.

DEL

Det bekrefter Gunhild Lærum, forsvareren til moren, overfor Romerikes Blad.

Hennes klient er sammen med samboeren siktet for siktet for «grov kroppskrenkelse med døden til følge» etter at deres to måneder gamle datter døde for snart to uker siden.

– De vil nå løslates, men ut fra det jeg vet, er siktelsen fortsatt opprettholdt. Det er ingen nye dokumenter i saken, og jeg går antar politiet mener det ikke lenger foreligger fare for bevisforspillelse, sier Lærum til RB.

Romerikes Blad har ikke fått kontakt med ansvarlig politijurist i saken – Line Thorsberg.

Farens forsvarer, advokat Dag Svensson, sier hans klient er fornøyd med løslatelsen.

– Samtidig er han klar over at siktelsen mot ham er opprettholdt, sier Svensson.

Krybbedød

LES OGSÅ: – Kastet en sørgende mor på cella!

Både moren og faren, som begge er i 20-årene, stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld.

De har forklart at de mener det er snakk om krybbedød, og har blant annet vist til at det kan påvises krybbedød i tre generasjoner i familien.

Politiet mistenker derimot at foreldrene har utøvd fysisk vold mot barnet, men politiet har foreløpig ikke fortalt offentligheten hvorfor de mener det.

– Vi mener det er begått en straffbar handling. Det blir nå gjort flere tester og undersøkelser, og den endelige obduksjonsrapporten er en sentral del av den videre etterforskingen, sa Thorsberg 20. april.

– Sier ingenting om dødsårsak

Den endelige obduksjonsrapporten er fortsatt ikke klar, og det vil den trolig heller ikke bli på en god stund.

I mellomtida er Gunhild Lærum svært kritisk til politiets framgangsmåte.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten sier ingenting om dødsårsak og sier svært lite om andre forhold i saken. Politiet har gått altfor høyt ut i dene saken. Det er på sett og vis forståelig når det er snakk om et spedbarn, men det kan få dramatiske konsekvenser for de siktede foreldrene, sier hun.

Lærum reagerer blant annet på at politiet begrunnet fengslingene med bevisforspillelsesfare.

– Det er vanskelig å forstå hva politiet legger i dette. I denne saken var alle andre vitner avhørt fra før. Etter fengslingen er det kun foreldrene som har vært i nye avhør, sier Lærum.

– Det er altfor lett for politiet å henge slike fengslinger på fare for bevisforspillelse, dier hun, og lar det skinne gjennom at hun ikke kjøper politiets begrunnelse.

Skal hjem og sørge

Lærum forklarer at moren til barnet har vært i sjokk etter hendelsen.

– Hun er naturlig nok glad for løslatelsen. Hun skal nå hjem og bearbeide sorgen. Det har vært vanskelig så lenge hun har vært i Bredtvedt fengsel.

Artikkeltags