Narkosaken på Kjeller mer alvorlig enn først antatt

Her gjennomsøker en av tollvesenets hunder flyet etter at det landet på Kjeller 8. oktober. Foto: Vidar Sandnes

Her gjennomsøker en av tollvesenets hunder flyet etter at det landet på Kjeller 8. oktober. Foto: Vidar Sandnes

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var ikke bare hasj i småflyet som i oktober landet på Kjeller. Nå forteller politiet at de også fant betydelige mengder kokain og amfetamin.

DEL

– Vi trodde først det dreide seg om 50 kilo hasj. Men etter nærmere undersøkelser av beslaget viste det seg også at det var en betydelig mengde kokain og amfetamin om bord, sier politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Øst politidistrikt til RB.

Det var VG som først omtalte saken.

– Hvor mye kokain og amfetamin er det snakk om?

– Det ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på. Men det er snakk om en meget betydelig mengde, og over det som er grensen for grov narkotikakriminalitet, sier Ek Sørensen.

Når politiet karakteriserer det som «en meget betydelig mengde», er det snakk om over tre kilo. Det er der grensen går når det gjelder stoffene amfetamin og kokain.

– Er det Kripos' analyser av beslaget som har avdekket at det også inneholdt andre stoffer enn hasj?

– Nei, dette er noe politiet har visst om en god stund. Vi ble temmelig raskt klare over at beslaget også inneholdt kokain og amfetamin, sier politiadvokaten.

Tre løslatt fra varetekt

Det var mandag 8. oktober at et småfly fra Tyskland med tre personer om bord landet på Kjeller flyplass. De hadde ikke tillatelse til å lande, og på bakken stod politi og tollvesen og ventet.

Fem personer er så langt siktet i saken. Alle ble varetektsfengslet, men tre av dem er nå løslatt.

Ek Sørensen utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser.

– Saken etterforskes fortsatt for fullt. Det er snakk om både taktisk og teknisk etterforskning. Det tas fortsatt avhør, og vi har omfattende teknisk materiale som undersøkes, sier hun.

En naturlig del av den videre etterforskningen er også å prøve å finne ut om det er blitt gjort flere liknende narkotransporter til Kjeller.

Artikkeltags