Ingen mistenkte – etterforsker sammenheng med andre skyteepisoder

STORE RESSURSER: Politiet samarbeider med Kripos og Oslo politidistrikt etter skyteepisoden.

STORE RESSURSER: Politiet samarbeider med Kripos og Oslo politidistrikt etter skyteepisoden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært en rekke skyteepisoder i Oslo-området den siste tida. Politiet etterforsker mulige sammenhenger med Fjellhamar-skytingen natt til onsdag.

DEL

Det betyr også at Øst politidistrikt har bedt om bistand både med Kripos og Oslo politidistrikt – og at gjengsporet vil være sentralt i den innledende delen av etterforskningen etter skyteepisoden på Fjellhamar.

Sju personer var i leiligheten, to personer er fraktet til sykehus med alvorlige skuddskader, og skuddene er avfyrt på kloss hold fra utsiden av blokka.

– Når det har vært såpass mange skyteepisoder i Oslo-området den siste tida, så er det helt naturlig å holde etterforskningen åpen og se nærmere på om det kan være en sammenheng mellom episodene, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt.

I midten av mars ble en person skutt og drept etter skyting på Bjørndal i Oslo.

Rundt midnatt natt til onsdag – kort tid før skyteepisoden på Fjellhamar – var det også en skyteepisode på Stovner i Oslo.

– Vi har innledet et samarbeid med kripos og andre politidistrikter på Østlandet,. Det er naturlig for oss å samarbeide med Oslo politidistrikt i denne saken for å se hendelsen i sammenheng med andre skytinger, sier hun.

– Store ressurser

  • Tony opplevde dramaet på nært hold:

Foreløpig er ingen personer pågrepet i saken.

– Vi har per nå ingen mistenkte, men vi er også bare i den innledende fasen av etterforskningen. Vi har satt store ressurser inn i denne saken, både på den tekniske og den taktiske siden, opplyser Sharma-Sundheim.

Hun opplyser at politiet har gått i gang med å samle inn elektroniske spor fra området, slik som teledata.

I tillegg er politiet i gang med å undersøke hvorvidt det er overvåkingskameraer som kan ha fanget opp de mistenktes bil på vei til eller fra området.

– Dette leder forhåpentligvis til nye ledetråder, sier politiadvokaten.

Foreløpig vil hun ikke svare på hvorvidt politiet har noen formening om et mulig motiv.

– Vi har foretatt rundspørringer i området og har sikret oss vitneobservasjoner. Forhåpentligvis kan denne type informasjon bidra til å lede oss mot denne type svar, sier Sharma-Sundheim.

Utenfor livsfare

KULEHULL: Politiets teknikere har funnet fem kulehull.

KULEHULL: Politiets teknikere har funnet fem kulehull. Foto:

– Hva kan du si om tilstanden til de skadde?

– De befinner seg på sykehuset og er utenfor livsfare.

– Hvor ble de påført skuddskader?

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe ytterligere rundt skadene til ofrene.

Mørk Mercedes

Det var flere beboere i området som varslet politiet etter skyteepisoden.

– Personene som er skutt oppholdt seg inne i en leilighet. Vi har grunn til å tro at det kan være skutt utenfra og inn. Det ble løsnet flere skudd, fortalte operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til rb.no natt til onsdag.

Seks voksne og ett barn var i leiligheten da hendelsen skjedde.

Blant annet har politiets krimteknikere funnet skuddhylser på utsiden av leiligheten. RBs bilder fra stedet viser også tydelig hull gjennom vinduet og gardinen bak.

Etter det RB får opplyst tyder politiets funn på at det er skutt med en håndholdt pistol, og at skytteren – eller skytterne – har vært ute av bilen da skuddene ble avfyrt.

Det ble etter skytingen umiddelbart satt i gang et omfattende søk etter gjerningspersonene. De ble sett kjørende fra stedet i en mørk Mercedes.

Bilen skal ha kjørt i retning Oslo etter at den i full fart dro av gårde fra boligfeltet.

Artikkeltags