Gå til sidens hovedinnhold

MC-drapet: Vasket bort blodet på Jessheim

Artikkelen er over 2 år gammel

En MC-klubb på Romerike står helt sentralt etter drapet på en 31-åring i Asker i januar 2017.

To menn som er tiltalt for å ha drept en 31-åring i Asker i januar i fjor, nektet straffskyld da saken begynte i retten.

Totalt er sju menn tiltalt i saken – og fire av dem er bosatt på Romerike.

BAKGRUNN: Drapsjakt i lokal MC-klubb

Politiet mener 31-åringen var i konflikt med medlemmer i MC-klubben Rock Machine før han ble drept.

To av de sju, 29-åring og en 34-åring, er tiltalt for selve drapshandlingen. Begge nektet straffskyld da rettssaken startet i Asker og Bærum tingrett tirsdag, melder Budstikka.

De to er tiltalt for å drepe 31-åringen med en rekke slag og spark om kvelden 22. januar i fjor. En av de to skal ha holdt offeret nede, mens den andre slo ham gjentatte ganger i hodet og nakken med en vektstang, skriver NTB.

Også tre menn som er tiltalt for medvirkning ved å kjøre de to andre til drapsstedet eller godkjenne angrepet på offeret, nektet straffskyld.

En av de øvrige tiltalte erkjente imidlertid straffskyld for å ha truet 31-åringen tidligere på dagen den dagen drapet skjedde.

Drapssiktede fraktet til Jessheim

Etter drapet 22. januar i fjor ble de nå drapstiltalte mennene kjørt til en bopel på Jessheim, ifølge politiet. De skal ha fått nye klær, og kastet de blodige klærne de hadde på seg.

MC-lederen ga «Sjåføren» en sprayflaske med vaskemiddel, slik at han kunne vaske bort blod fra bilen.

Et par timer senere sjekket de to drapstiltalte inn på Comfort Hotel Runway på Gardermoen under falske navn.

Dagen etter oppsøkte MC-lederen de drapstiltalte på hotellet, og hentet MC-vester. Han tok dem med seg og gjemte dem i sitt hjem på Jessheim, Påtalemyndigheten mener vestene kunne hatt betydning som bevis i drapssaken, skriver Budstikka.

Aktive på Romerike

Etter drapet uttalte daværende Ullensaker-lensmann Morten Huse at det i all hovedsak er på Romerike den aktuelle MC-klubben er aktiv.

– Det er nok enkelte i andre deler av landet som har knyttet seg til miljøet, men den utbredelsen er først og fremst i Romerike-regionen, sa Huse.

Han mener MC-klubben fikk seg en skikkelig knekk etter en narkoaksjon i oktober 2015, men at de den gangen hadde klubbhus på Jessheim og besto av ti til 15 medlemmer.

– De er involvert i alvorlig kriminalitet, men så langt er det ikke noe som tyder på at de representerer noen stor voldstrussel mot vanlige folk, sa Huse den gangen.

Facebook-beviser

Politiadvokat Jens Johannes Andenæs er aktor i saken.

Han har tidligere opplyst til Budstikka at det har vært en konflikt mellom 31-åringen og MC-klubben og at flere meldinger mellom 31-åringen og de tiltalte på Facebook og i andre kanaler vil bli en sentral del av bevisføringen.

Kommentarer til denne saken