Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: – Steinleggerne er tilbake

Artikkelen er over 4 år gammel

Hver eneste sommer får politiet meldinger om utenlandske steinleggere som tilbyr sine tjenester på Romerike. Denne sommeren er intet unntak.

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand!

– Steinleggerne er blitt aktive igjen i distriktet, vi har fått melding om at de surrer rundt på Strømmen, sier operasjonsleder Petter Olausson.

For to år siden var Skatt Øst og Arbeidstilsynet ute i felten for å stoppe steinleggere midt i arbeidet.

– Vi har fått flere meldinger om at de beveger seg i området, blant annet har de vært oppe i Gressrudveien på Strømmen fortsetter operasjonslederen.

Ved tidligere aksjoner som er gjennomført på Romerike har det blitt avdekket både svart arbeid og brudd på arbeidsmiljøloven. Politiet går derfor ut med advarselen om steinleggerne.

Så sent som i fjor advarte politiet mot steinleggere.

– Det er all grunn til å advare mot å ta imot arbeid fra disse. Det er svært sjelden de arbeider innenfor lovens rammer, sa operasjonsleder Per Stenslet den gang.

Tidligere har avdelingsdirektøren i Skatt Øst fortalt at de som kjøper tjenester av de omreisende steinleggerne også har et ansvar.

– Hvis du betaler over 10.000 kroner kontant, kan du bli medansvarlig for steinleggernes skatteunndragelser, sa Erik Nilsen til RB.no for et par år siden.

Han advarte sterkt mot å benytte seg av deres tjenester.

– De jobber helsvart, krever kontant betaling, og gjør en dårlig jobb, sier han.

Betaler du svart, mister du også retten til å klage hvis du ikke er fornøyd med jobben som blir gjort.

LES OGSÅ: Slik så det ut da steinleggerne dro

Kommentarer til denne saken