Fra og med i dag kan du bli tatt av denne!

PÅ PLASS: Fotoboksene på Kompveien er satt i drift fra og med i dag, mandag.

PÅ PLASS: Fotoboksene på Kompveien er satt i drift fra og med i dag, mandag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

MORK: I dag ble fotoboksene for måling av gjennomsnittshastighet, såkalt streknings-ATK, satt i drift på Kompveien.

DEL

Fotoboksene skulle egentlig settes i drift i februar neste år, men den høye hastigheten på veien og de mange ulykkene, blant annet dødsulykken lørdag 5. desember, har framskyndet prosessen.

– Jeg er svært fornøyd med at vi nå får på plass et viktig trafikksikkerhetstiltak på Kompveien. Antall alvorlige ulykker blir betraktelig færre med streknings-ATK. På lang sikt jobber vi med å få på plass en midtdeler, sier Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune.

LES OGSÅ: Tenåring og mann i 40-årene omkom i ulykken på «Dødsmila»

– Bidrar til lavere fart

Klokka 01.00 natt til mandag ble gjennomsnittshastigheten til den første bilen målt. fram til klokka 11.00 er 1.100 biler målt på strekningen.

Ingen har foreløpig kjørt for fort.

– All erfaring viser at farten går ned med streknings-ATK. Sjansen for å overleve en frontkollisjon er betraktelig høyere i 70 km/t enn i 80 km/t, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen Akershus, Nils Audun Karbø, til rb.no.

Også ordfører i Fet, John Harry Skoglund, er godt fornøyd med å få på plass trafikksikkerhetstiltak.

– Det er veldig godt å få dette på plass før jul. De første målingene viser jo at det bidrar til å få farten ned, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)

GODT FORNØYD: Leder av hovedutvalget for samferdsel, Solveig Schytz (f.v.), ordfører i Fet, John Harry Skoglund og avdelingsdirektør i Statens vegvesen Akershus, Nils Audun Karbø.

GODT FORNØYD: Leder av hovedutvalget for samferdsel, Solveig Schytz (f.v.), ordfører i Fet, John Harry Skoglund og avdelingsdirektør i Statens vegvesen Akershus, Nils Audun Karbø. Foto:

– Elendige holdninger

Ifølge Transportøkonomisk institutt skal streknings-ATK redusere drepte og hardt skadde med 50 prosent.

Senest i mandagens utgave av Romerikes Blad kommer det fram at åtte av ti – 80,2 prosent – kjører i over 70 km/t på strekningen (Krever innlogging). Fartsgrensen på Kompveien, også kalt Dødsmila, er som kjent 70 km/t.

– Dette vitner om elendige holdninger, særlig sett i lys av de mange alvorlige ulykkene vi har hatt nettopp her. Folk må skjerpe seg! fortalte Stein-Olaf Røberg, Distriktsleder i Utrykningspolitiet (UP), i mandagens RB-utgave.

LES OGSÅ (RB+): Dette skiltet bryr vi oss ikke noe om

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken