Gå til sidens hovedinnhold

– Den er dyr, ulogisk og bør stoppes!

Artikkelen er over 2 år gammel

Ap sørger for flertall for å sette Viken-regionen på vent.

Arbeiderpartiet i Østfold, Buskerud og Akershus støtter forslaget om å legge arbeidet med Viken-regionen på is i påvente av ny stortingsbehandling i høst.

– Det er flertall i arbeidsutvalget i de tre fylkespartiene for å stemme for forslaget som går ut på å stanse arbeidet i fellesnemnda inntil Stortinget tar en endelig avgjørelse i høst på oppgavefordeling og inndeling, sier stortingsrepresentant og leder i Østfold Ap, Stein Erik Lauvås til NTB.

Han sier at kommunal- og regionalminister Monica Mæland (H) har gått opp løypa og kastet kortene ved å utsette prosessen med å slå sammen Finnmark og Troms i påvente av Stortinget.

– Bør stoppes

– Sammenslåingen av de tre fylkene har ikke støtte i verken befolkningen eller i noen av de tre fylkestingene. Den er dyr, ulogisk og gjør det ikke enklere å løse oppgavene, og bør stoppes, sier gruppeleder Tonje Brenna i Akershus Ap til Romerikes Blad.

Hun sier hun forventer at Stortinget vil støtte forslaget.

– Når Fremskrittspartiet nå foreslår at arbeidet i fellesnemnda skal settes på vent fordi de er i mot sammenslåingen, forventer vi at det også kommer til uttrykk ved en votering i stortinget. 

I tillegg til å støtte forslaget om å legge ned arbeidet i fellesnemnda inntil stortinget har avklart situasjonen, heter det også at «de tre fylkestingene har tidligere vedtatt at de er i mot sammenslåingen, og ber stortinget oppheve sitt vedtak. Fellesnemnda ønsker med dette å sende et tydelig politisk signal om dette».

Les også

«Det starter som regel som en lek og utvikler seg til blodig alvor»

 

Kommentarer til denne saken