Se Forbrukerrådets kåring: Romerikskommuner både best og verst i Akershus

KÅRING: Forbrukerrådets direktør, Inger Lise Blyverket, slår fast at man ikke må være en stor kommune for å gi innbyggerne god service. (Foto: Forbrukerrådet)

KÅRING: Forbrukerrådets direktør, Inger Lise Blyverket, slår fast at man ikke må være en stor kommune for å gi innbyggerne god service. (Foto: Forbrukerrådet)

Artikkelen er over 1 år gammel

Forbrukerrådet har kåret Nannestad til beste kommune i Akershus. Lørenskog havner helt nederst på lista.

DEL

Forbrukerrådet har testet hvor gode kommunene er til å hjelpe folk som har spørsmål om ulike kommunale tjenester. Alle kommunene er testet, på til sammen nesten 30 000 opplysninger via telefon, e-post og nettsider.

Nannestad kommer best ut i Akershus i Forbrukerrådets kommunetest, etterfulgt av Nes og Oppegård. Nannestad gjør det også bra på landsbasis, og tredje best i landet.

Her er Akershus-rangeringen:

Slik er kommunene testet

Best i landet er Nesset kommune i Møre og Romsdal.

Inger Lise Blyverket er direktør i Forbrukerrådet, og sender gratulasjoner til Møre og Romsdal. 
 

– Gratulerer til Nesset kommune! De skjønner viktigheten av å snakke med innbyggerne sine, og gi raske og gode svar. Da viser de at de tar på alvor at kommunene har tjenester som er viktige i livene våre, sier hun i en pressemelding.

Store kommuner gjør det oftest best

Årets vinnerkommune Nesset har omkring tre tusen innbyggere, mens sølvmedaljevinneren har nesten 300 000 bergensere å besvare spørsmål fra. Forbrukerrådets kommunetest viser at store kommuner generelt får best resultater, men det er verdt å merke seg at flere små kommuner har kapret plasser i teten.

– Vi kan derfor konkludere at det er mulig for alle å gjøre det bra – både David og Goliat kan få det til, sier Blyverket.

Hun har en klar oppfordring til kommunene:

– De må gjøre innbyggerne til hovedpersonene. Det er dem de er til for. Kommunene må spørre innbyggerne om hva de synes, ta svarene på alvor, og være åpne om dem.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken