– Dette er som å vinne i lotto

I Hong Kong: Ahmed Kerigo er på plass i Hong Kong i forbindelse med sin nye jobb som ambassadør for kleskjeden Giordano, som har over 2.000 butikker rundt om i verden, hovedsakelig i Asia. Foto: Thomas Sandfield

I Hong Kong: Ahmed Kerigo er på plass i Hong Kong i forbindelse med sin nye jobb som ambassadør for kleskjeden Giordano, som har over 2.000 butikker rundt om i verden, hovedsakelig i Asia. Foto: Thomas Sandfield Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Som barn ble Ahmed Kerigo mobbet fordi han gikk i klær fra Fretex. Nå får han sin egen kolleksjon for den asiatiske kleskjeden Giordano.

DEL

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

– Jeg har aldri gjort noe som dette før, men jeg skal inspirere og motivere til å si ja til livet og ta sjanser. Derfor tok jeg denne muligheten og sa ja til den, forteller Ahmed Kerigo fra Kløfta.

Noen kjenner ham kanskje igjen som verdensrekordholderen i «flying pushups» eller grunnleggeren av egenvekts-treningslaget Team Physix.

Nå har det åpnet seg nye muligheter. I april i år ble han kontaktet av den norske fotografen Thomas Sandfield fra Skjetten, som jobber for Giordano, med base i Hong Kong.

– Vi hadde kun snakket på nett i forkant, og da nevnte han dette klesmerket i Hong Kong, som han mente jeg hadde kledd å være modell for. Jeg tenkte «hvorfor ikke», og så kom han til Norge med noen klær, tok litt bilder og reiste tilbake.

Reklamefilm: Ahmed Kerigo var tidligere i år i England for å spille inn en reklamefilm som nå vises både i butikker og på TV i store deler av Kina. Foto: Giordano

Reklamefilm: Ahmed Kerigo var tidligere i år i England for å spille inn en reklamefilm som nå vises både i butikker og på TV i store deler av Kina. Foto: Giordano

Får egen kolleksjon

Sandfield sendte bildene til hovedkontoret, som var storfornøyde.

– De sa «han vil vi bruke mer av», forteller fotografen.

Kerigo ble invitert til England for en fotoseanse med blant annet den tidligere fotballspilleren Teddy Sheringsham.

– Jeg har jo aldri vært proff modell før, og jeg var grisenervøs. Men jeg gjorde en kjempebra jobb, som resulterte i at de ville snakke med meg om å bli ansiktet deres utad, sier Kerigo, som ikke bare blir ambassadør og representant for klesmerket, han får også designe sin egen kolleksjon.

– Det er ytterst få i verden som får en slik mulighet. Og han har fått denne muligheten fordi Ahmed er Ahmed. Han er et arbeidsjern uten sidestykke, forteller fotograf Sandfield.

Atletisk: I januar satte Ahmed Kerigo verdensrekord i «flying pushups». På ett minutt tok han ni pushups fra bakken og opp på de en meter høye benkene. Her viser han andre kunster i Hong Kong. Foto: Kenneth Johansen

Atletisk: I januar satte Ahmed Kerigo verdensrekord i «flying pushups». På ett minutt tok han ni pushups fra bakken og opp på de en meter høye benkene. Her viser han andre kunster i Hong Kong. Foto: Kenneth Johansen Foto:

Sikter mot Skandinavia

Mark Loynd, som er ansvarlig for det internasjonale markedsføringsarbeidet til Giordano, forteller at de ønsker å bruke Kerigo som representant i forbindelse med at de nå jobber med å nå ut til et skandinavisk publikum.

– Han er veldig motiverende og har jobbet seg oppover og fått stor suksess. Han deler også mange av verdiene til bedriften vår, og passet godt inn når vi nå ønsker å utvide rekkevidden vår mot Norge og Skandinavia, sier Loynd til Romerikes Blad.

Loynd forteller at han ser fram til samarbeidet.

– Jeg tror det vil bli et lønnsomt samarbeid. Vi kan få ta del i hans historie og bakgrunn fra Norge, og hjelpe ham med å promotere seg selv i Asia.

Ifølge Loynd sikter de mot å få kolleksjonen, som får navnet «Velocity», klar til våren neste år. I første omgang vil distribusjonen i Norge foregå via netthandel, men han håper de etter hvert kan få klærne inn i Norske butikker.

Her setter Ahmed Kerigo verdensrekord med en 1,36 meter høy pushup:

Her tar Ahmed Kerigo (28) fra Kløfta em push up på 1.36 meter.

Spent på fortsettelsen

Kerigo forteller at det har vært vanskelig å ta inn over seg den store muligheten.

– Dette er som å vinne i lotto og det gjør at jeg kan se en lys framtid for meg, ungen min og mine nærmeste.

Kolleksjonen vil bestå av klær han selv ville gått med.

– Jeg vil at folk skal kunne uttrykke seg gjennom klærne, og føle seg som en «superstar».

Prisnivået har han ikke diskutert med Giordano enda, men Kerigo håper å ikke havne på en altfor dyr linje.

– Jeg kommer fra å ikke ha så mye i livet mitt. Jeg hadde lyst til å se bra ut, men hadde ikke råd, og ble mobbet for å gå med klær fra Fretex på skolen. Jeg vil ikke sette folk i den situasjonen.

Nå er Kerigo spent på fortsettelsen.

– Jeg er nervøs som fy, og både redd for å feile og redd for å klare det. Jeg er jo vant til å leve fra lønning til lønning, og nå får jeg kanskje muligheten til å ha råd til den ekstra reisen, og gi sønnen min det lille ekstra som jeg aldri hadde.

Framover blir det mye reising til Hong Kong, og det blir en hektisk høst, for Kerigo er også invitert til Ellen DeGeneres’ tv-show The Ellen DeGeneres Show.

– De to mulighetene jeg har fått dette året, er helt «insane».

Se Ellen overraske Ahmed og moren:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags