Skallerud kan bli kastet

2. nestleiar i Norges Bondelag, Brita Skallerud, har førebels ikkje tatt stilling til om ho vil stille til val i juni etter at valnemnda foreslo fylkesleiar Frøydis Haugen til ny 2. nestleiar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

2. nestleiar i Norges Bondelag, Brita Skallerud, har førebels ikkje tatt stilling til om ho vil stille til val i juni etter at valnemnda foreslo fylkesleiar Frøydis Haugen til ny 2. nestleiar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sier hun ikke har fått noen begrunnelse.

DEL

(NTB): Valgnemnda i Norges Bondelag har foreslått Frøydis Haugen som ny 2. nestleder. Dermed vil de kaste Brita Skallerud, som ønsket å fortsette i vervet.

– Jeg har stilt meg til disposisjon for en ny runde som 2. nestleder. Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det får valgkomiteen svare på, sier Skallerud til Nationen om vrakingen.

Ingen kommentar

Men valgnemndas leder, Bjarte Naterstad, ønsker ikke å kommentere saken.

– Jeg tror ikke jeg vil kommentere dette i det hele tatt. Valgnemnda har valgt å ikke gå ut med noe rundt dette, sier Naterstad.

– Det handler om fordeling på landsdel, hvilken produksjon de har bakgrunn fra, kjønn også videre. Det er en totalpakke. Det er likevel alltid sånn at vi må gjøre en del kompromisser underveis, sier Naterstad om valget av Haugen, som er leder i Hordaland Bondelag.

Brita Skallerud har vært 2. nestleder i Bondelaget siden 2009. Hun sier at hun ikke har fått begrunnelse for hvorfor hun ikke er ønsket med videre og har foreløpig ikke tatt stilling til hvorvidt hun likevel vil stille til valg under årsmøtet i Sarpsborg 14.–15. juni.

Artikkeltags