Mann leverte inn panservernrakett i vakta på Kjeller – stort områder ble sperret av

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Riksvei 22 og deler av Kjeller flyplass ble sperret av etter at en privatperson leverte inn gamle eksplosiver ved militærbasen.

  DEL

  Det var like etter klokka 13 torsdag ettermiddag at politiet på Romerike meldte om funn av en farlig gjenstand på Kjeller flyplass.

  Kort tid senere kom meldingen om at det var en privatperson som hadde levert i gamle eksplosiver til destruksjon ved militærleiren. Politiet opplyser at de ikke mistenker noe kriminelt.

  – Det er en privatperson som har kommet inn i vakta og levert inn en håndgranat han hadde funnet, forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tonje Borrebæk

  Senere viser det sag at det er snakk om en 60 mm. panservernrakett som ble levert inn, og ikke en håndgranat.

  Ifølge politiet skal mannen ha hatt eksplosivene hjemme i 30 år.

  Forsvarets personell iverksatte egne rutiner, og et område på militærleiren ble raskt sperret av og Forsvarets egen bombegruppe ble sendt til stedet.

  Etter hvert ble sikkerhetsradiusen vurdert til også å dreie seg om områder utenfor Forsvarets – blant annet deler av riksvei 22 og deler av Kjeller skole.

  – Når denne sikkerhetsradiusen gikk utover Forsvarets egne områder ble politiet tilkalt. Vi sperret dermed av riksvei 22 og var i kontakt med rektor ved Kjeller skole, forteller operasjonsleder Borrebæk.

  Kort tid senere konkluderte Forsvaret med at sikkerhetsradiusen kunne nedgraderes, og sperringene ble tatt ned. Politiet opplyser like etter 14.00 at de har avsluttet på stedet.

  – Forsvaret sørger for destruering på en forsvarlig måte, forteller Borrebæk.

  Vedkommende som leverte inn håndgranaten, skal være en mann fra Nedre Romerike.

  – Han kalles inn til en samtale med politiet, men det foreligger altså ikke noen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, forteller operasjonslederen.

  Artikkeltags