Gå til sidens hovedinnhold

Fem år gammel aprilspøk ble årets mest leste sak

Artikkelen er over 4 år gammel

En sak om at Statens vegvesen varsler vektkontroll for sjåfører slo an i sosiale medier. Problemet er at saken er en aprilspøk fra 2011.

Det er på tide å oppsumere hva som klikket mest på rb.no i 2016. Lista byr på en del overraskelser. Aprilspøker er en lang tradisjon i norske aviser. I 2011 hadde RB åpenbart en god en:

«Varsler vektkontroll av bilførere: Statens vegvesen innskjerper vektreglene for personbiler. Alle bilførere over 75 kilo må nå møte hos veimyndighetene for vektkontroll og korrigering av vognkortet.» (Her kan du lese hele saken!)

Saken er lest 103.779 ganger i år – uten å ha ligget på fronten av rb.no. Trafikken kommer utelukkende fra Facebook.

Blogginnlegg helt på toppen

«Nyhetssaken» om vektkontroll har likevel ikke flest sidevisninger. Helt på toppen troner et blogginnlegg av Jeanette Buraas.

I januar 2016 la hun ut innlegget «Kjære foreldre – det finnes aldersgrenser!», som rb.no også publiserte. I skrivende stund har innlegget rett over 280.000 sidevisninger. Innlegget omhandler hennes opplevelser av foreldre som lar ungene sine kjøpe tv-spill selv om de er for unge.

Les også

«Kjære foreldre – det finnes aldersgrenser!»

– Innlegget gikk veldig bra da det lå på fronten av rb.no. Med jevne mellomrom gjennom året har innlegget igjen dukket opp i statistikken og nå i romjula har trafikken fra facebook formidabel. Det samme gjelder aprilspøken. Med jevne mellomrom så sprer saken seg på facebook, sier frontsjef Espen Bolstad i Romerikes Blad.

Når det gjelder aprilspøken så RB-redaksjonen seg nødt til å oppdatere saken med en obs-varsling om at saken kun var en aprilspøk.

Tragediene

Linn Therese Karlsen (35) sto åpent fram i Romerikes Blad og fortalte om hendelsen som forandret livet hennes. I en rosa kjole og med begge tomlene opp er hun avbildet – kun timer før hun faller 12 meter ned fra hotellbalkongen på Tenerife. Saken ble publisert i mai i år og er den mest leste nyhetssaken i 2016 – med 80.000 sidevisninger.

Skredet i Sørum tok tre menneskeliv. Dagen dette skjedde strømmet romerikingene til rb.no og flere av sakene fra denne kvelden er på våre mest lest-lister. Saken om at det var tre litauiske arbeidere som var savnet er den nest meste nyhetssaken på rb.no i år – med 70.000 sidevisninger.

– Når store ting skjer på Romerike, så kommer romerikingene til rb.no. Det er vi glade for. Det viser at innbyggerne på Romerike vet at de kan stole på oss når store hendelser skjer. Vi skal være best når det smeller på Romerike. Det håper jeg leserne våre ser at vi prøver på, sier frontsjef Bolstad.

Her følger topplista for de åpne sakene på rb.no 2016:

Kommentarer til denne saken