I denne pappesken var kattungen satt ut for å dø

I denne pappesken ble det funnet en liten kattunge.

I denne pappesken ble det funnet en liten kattunge. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Midt i solsteken sto denne pappesken teipet igjen. Inne i den var en kattunge.

DEL

I går fikk Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn inn en henvendelse om en kattunge som ble funnet midt ute på parkeringsplassen til Skedsmo kirke i en pappeske. Esken var tapet igjen.

– Dette er noe av det verste man kan gjøre mot dyr. Hadde det ikke vært en tilfeldig person som gikk forbi akkurat da, så hadde katten dødd, sier styremedlem i Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn Nina Dahl.

Hun opplyser at de skal politianmelde hendelsen.

Sju uker gammel

Kattungen sto midt i solsteken uten mat og vann.

– Esken hadde noen hull, men jeg vet ikke om det var kattungen som hadde laget disse eller om de var der fra før, sier Dahl.

Katten var i grei form, men pep og var redd. Dahl anslår at den er omtrent sju uker gammel. Hun forteller at det er helt forferdelig at folk gjør slike ting.

– Det er kanskje ille å si det, men det er jo ikke sjeldent at slike ting skjer. Dette hender hele sommeren. Det er et resultat av at folk ikke kastrerer kattene sine, sier hun.

Kattungen var i grei form, men hadde den ikke blitt funnet hadde den nok ikke overlevd.

Kattungen var i grei form, men hadde den ikke blitt funnet hadde den nok ikke overlevd. Foto:

Søker tips

Pappesken kommer fra Finstadjordet i Lørenskog. Nå søker Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn hjelp til å finne ut hvem som har gjort dette. Man kan enten sende tips på dyrebeskyttelsen sin Facebook-side eller til post.dblo@gmail.com.

Artikkeltags