Gå til sidens hovedinnhold

Samler inn julegaver til vanskeligstilte: – Det er overraskende mange som trenger hjelp

Artikkelen er over 2 år gammel

På Jessheim Storsenter står et juletre pyntet med kort. Disse kan du ta, kjøpe en gave – og glede et barn.

Det nærmer seg jul, og for mange er dette en vanskelig tid.

Organisasjonen Omsorg Jessheim ønsker derfor å samle inn julegaver til de som ikke har så mye. I samarbeid med Jessheim Storsenter ble det satt opp et stort juletre, der det henger kort med gaveønsker fra barn og ungdom.

De som vil hjelpe velger selv et kort fra treet og handler inn julegaven.

En hjelpende hånd

Lianne Mares, en av initiativtakerne bak Omsorg Jessheim, mener det er viktig å strekke ut en hånd til de som trenger det.

– Vi ser at det er et stort behov. Det er overraskende mange som trenger hjelp. Jeg tror ikke folk er klar over hvor mange det faktisk er.

– Vi opplever at det sitter langt inne for mange å be om hjelp. Det er utrolig vondt for enkelte, og det har vært et par tårer hos både oss og de som ikke har så mye penger, sier Mares.

 

De fleste henvendelse kommer via Facebook-siden til organisasjonen, og hvem som helst kan spørre om hjelp. Alle henvendelser blir behandlet anonymt.

– Noen har dårlige perioder i livet, men så har du også de som virkelig sliter hele tiden. Det kan like gjerne være naboen din som får den hjelpen du bidrar med.

– Målet er å gjøre hverdagen litt lettere for folk. Vi gjør en ekstra innsats til jul slik at flest mulig får en fin juletid, forteller Mares.

Et eventuelt overskudd av gaver vil bli delt med krisesenteret.

Vil støtte lokalmiljøet

Mares er glad for å ha alliert seg med Jessheim Storsenter og forteller at folk synes det er lettere å bidra når det blir mer synlig for enda flere.

– Tidligere år har vi kun stått her én lørdag og samlet inn gaver. Da har folk ofte spurt om vi vil stå her igjen, forteller hun.

Markedssekretær hos Jessheim Storsenter, Hanne Thorberg Simonsen, ser på samarbeidet som en vinn-vinn-situasjon.

– Omsorg Jessheim gjør en fantastisk jobb. Det har kommet mange i etterkant og spurt om hvor de kan levere julegaver. Da hadde vi lyst til å gjøre noe nytt i år, slik at vi kan være med og støtte lokalmiljøet vårt, sier Thorberg Simonsen.

Thorberg Simonsen forteller at det også har blitt satt fram en handlevogn hos Meny der en kan gi mat som organisasjonen deler ut til jul.

– Vi håper at dette er noe vi kan gjøre hvert år, legger hun til.

 

Kommentarer til denne saken