Gå til sidens hovedinnhold

Ringer julen inn med Jul i svingen

Artikkelen er over 3 år gammel

Om snaue 20 dager er det desember, og lista for årets julekalendere er klar – med både kjente klassikere, og nye tilskudd.

Med julebrus, julemarsipan og ikke minst pepperkaker i hylle på hylle i butikkene, er det ingen tvil om at desember er rett rundt hjørnet.

Og både NRK, TV2 og TVNorge sender hver sine julekalendere hver dag frem til julaften, for å ringe julen inn på best mulig måte.

NRK: Jul i Svingen

Linus og gjengen dukker i år igjen opp på TV-skjermen hos Norges Rikskringkasting. Det er fjerde gang kanalen sender Jul i svingen siden oppstart i 2006.

Serien har med de samme karakterene som Linus i Svingen, og handler om juleforberedelsene Linus og vennene gjør i forkant av julaften. Det innebærer alt fra pepperkakebaking til den årlige skistafetten.

I tillegg til Jul i Svingen, kan man også se Jul i Skomakergata på NRK sine nettsider.

TV2: The Julekalender

I denne klassikeren fra 1994 møter vi nissene Fritz, Hansi og Gynter som må finne nøkkelen til spilledåsen som holder Gammel Nok i live. Olaf og Gjertrud Sand er på plass i stua si, de også, og nåsåen Benny vil det bli et aldri så lite gjensyn med.

TV2: Julefergå

TV2 har to kalendere i år, der Julefergå er den andre. Julefergå har blitt vist tre ganger tidligere, sist i 2013. Handlingen foregår på Sunnmøre,ombord på MF «Svelå» og i et sunket skipsvrak der tre cubanere har vært fanget i en luftlomme i over 50 år.

TVNorge: Jul i blodfjell

TVNorge har ny julekalender i år, Jul i blodfjell. Det er en parodisk julekalender der en person blir tatt av dage hver dag fra 1.-24. desember. Julekalenderen er en komedie.

Det er flere kjente fjes som spiller de forskjellige rollene i Soot-slekten, som alle forsøker å skaffe seg arven etter Onkel Konrad. Men det blir et blodig drama.

Kommentarer til denne saken